2018 Crossfit Games – verdens største konkurranse?

Verdensomspennende treningskonsept for alle aldre og kjønn

Den første konkurransen i 2007 hadde 70 deltagere og alle kunne delta. Siden har deltagelsen eksplodert.
Crossfit games 2018 startet i februar med Crossfit Games Open der i teorien alle kan delta. 5 uker med forskjellige WODs (work of the Day). Man skal imidlertid være godt trent for å være i stand til å gjennomføre en slik WOD. I alt 429 157 personer over hele verden deltok og gjennomførte minst en øvelse. 245 046 personer deltok og gjennomførte alle 5(6) øvelsene i kamp om å bli "The fittest man or woman on earth". 47,8% var kvinner og nesten 1/3 var Masters (35+). Med andre ord så har dette bredt om seg til å bli verdensomspennende treningskonsept for alle aldre og kjønn.   Nivået på de som når Crossfit Regionals (720 fordelt på 9 regioner) i 2018 ligger på et helt annet nivå enn de første årene. Til selve finalen Crossfit Games 2018 i august i Madison, Wisconsin kommer kun 40 kvinner og 40 menn samt 30 lag.
Den eneste norske som har kvalifisert seg til finalen er Kristin Holte som i fjor fikk en sterk 7.plass.

Øvelsene holdes hemmelig til like før hver konkurranse. Det man vet er at det alltid vil være en miks av kondisjon, gymnastiske øvelser og vektløfting/styrke.  Innenfor kondisjon har det gjerne vært Concept romaskin, Assault Air Runner og Assault Air Bike eller hoppetau. De gymnastiske øvelsene inneholder varainter av ringer, klatring i tau, push-up, muscle-up i racks, rygghev og "sit-ups"i en GHD benk, hopp på kasse, utfall med manualer .Burpees er ofte med kombinert med andre styrkeøvelser. Styrkedelen inneholder vektløfterutstyr med tilhørende øvelser, kettlebells og det har blitt stadig mer vanlig med alternativ bruk av medisinballer. Mest vanlig er såkalte slam balls.  

Ettersom nivået har gått opp så har konkurransevektene gått samme vei. Eksempelvis så benyttes manualer på 32kg (menn) og 22,5kg (kvinner) på hver arm kombinert med 50 fot utfall med en arm i været.
De fleste øvelser kan utføres av mange. Vektnivåene i Crossfit Games Regionals er for de færreste. Når 429157 skal bli til 2 må det bli slik.