5 grunner til å ha romaskin hjemme

Trening på romaskin er en vanlig og effektiv treningsform. De aller fleste treningssentre har romaskiner man som kunde kan bruke i treningen sin, men vet å ha romaskin hjemme kan man trene tungt og effektivt når som helst.


Lurer du på om du skal ha en romaskin hjemme? Her er fem grunner til hvorfor man bør ha en romaskin å trene på hjemme.

Skånsomt mot kroppen

Trening på romaskin er skånsomt for kroppen, særlig knær og ankler. Man får på langt nær samme belastning som ved annen kondisjonstrening, særlig løping. Det innebærer også liten skaderisiko, og vil være en treningsform som passer mange.

Langrennsløper Hedda Østberg Amundsen trener på romaskin

Tren styrke og kondisjon

Ved å trene på romaskin trener du kondisjon og styrke på samme tid. Kondisjonen blir utfordret ved at du selv øker og styrer intensiteten, og med riktig teknikk får man virkelig dratt nytte av muskulaturen i bein, sete, rygg, mage, armer og skuldre. Dette er en treningsform som involverer alle de store muskelgruppene.

Sammenleggbart kondisjonsapparat

Flere romaskiner er sammenleggbare og har transporthjul som gjør at de er enkle å flytte på. Har du begrenset med plass til hjemmetreningsutstyr? Mange kondisjonsapparater krever stort gulvareal, som tredemøller og ellipsemaskiner. En sammenleggbar romaskin vil frigjøre gulvplass når den er sammenslått, og den kan lett flyttes når den ikke er i bruk.

Koble til apper

Lyst på en ekstra motivasjon mens du trener? Flere av våre romaskiner har Bluetooth, som gjør det mulig å koble sammen med ulike apper som Zwift eller Kinomap. Ved å gjøre dette vil du få en «gaming» effekt, som gjør roingen mer spennende og givende.

Kinomap kobles til med Bluetooth

Tren når som helst

Tren når du har tid og vil! Med en romaskin hjemme blir dørstokkmila kortere, og man får lettere tid til trening i en hektisk hverdag. Bruk romaskinen til oppvarming før styrketrening eller som en kondisjonsøkt i seg selv. Kombiner gjerne en økt på romaskin med basistrening med utstyr som krever lite plass hjemme.