Treningstrender 2021: Denne treningen spås å være mest populær i år

Førsteplassen på listen over treningstrendene som spås å ta av i år er nok ingen overraskelse for mange, det var allerede en trend som mange sverget til verden over under koronaåret 2020.


Da samfunnet ble stengt ned i store deler av verden under koronapandemiens utbrudd i 2020, var det mange treningsglade mennesker som måtte tenke nytt og annerledes på hvordan de skulle få trent uten utstyr og treningssenter, og uten å være med andre mennesker.

Onlinetrening ble en løsning for mange stengte treningssentre, og treningen måtte foregå hjemme. Det er en trend vi tar med oss inn i 2021.

HIIT trening er trend i 2021

Topp 10 treningstrender

The American College of Sports Medicine (ACSM) kårer hvert år treningstrendene som antas å bli mest populære i det kommende året.  

  1. Onlinetrening ruver ikke overraskende på førsteplass over treningstrendene for 2021. Med stengte treningssentre har man måtte tenke annerledes for å få gjennomført treningen, og onlinetrening har blitt løsningen for veldig mange. Treningssentre og personlige trenere publiserer enten treningsøkter på nettet eller inviterer til trening via videokonferanse.

  2. Bærbar treningsteknologi, som aktivitetsklokker og treningsmålere, har blitt et flittig brukt verktøy for å måle trening og aktivitet. Det blir brukt av både idrettsutøvere og av mosjonistene.

  3. Egenvektstrening har nok som følge av pandemien tatt et byks på listen, fra en syvende plass på fjorårets liste. Uten tilgang på treningsutstyr på treningssentre har egenvektstrening vært en løsning for å få trent både styrke og kondisjon med egen kroppsvekt.

  4. Utendørsaktiviteter, som utendørstrening, fjellturer og gåturer, er ikke overraskende høyt oppe på listen. Selv om ACSM sin liste er global, er dette et punkt som definitivt treffer den norske befolkningen godt, da vi under koronaåret la mye av treningen og hverdagsaktiviteten utendørs. Det er noe vi ser ut til å fortsette med i det nye året.

  5. HIIT (høyintensitets intervalltrening) er en svært populær treningsform. Vi har satt sammen en treningsøkt til deg som er nybegynner som du kan prøve hjemme på stuegulvet.

  6. Virtuell trening er årets nykommer innen trender. Her kan man bruke teknologi som VR-briller.

  7. Trening som medisin er et globalt helseinitiativ som fokuserer på oppmuntring av fysisk aktivitet som behandlingsform i primærhelsetjenesten, eller som et supplement til behandling.

  8. Styrketrening med frivekter er en kjent og skjær treningsform som holder seg på listen i det nye året. Dette inkluderer blant annet trening på senter, hjemmetrening med frivekter og annen trening med manualer, kettlebells og vekter.

  9. Trening tilpasset eldre er det et økt behov for. Eldre og seniorer trenger trening som er tilpasset deres aktivitetsform og forutsetninger. Både gruppetimer og PT-timer legger til rette for slik trening.

  10. Trening med personlig trener holder seg godt på listen, selv om koronapandemien har gjort det vanskeligere å opprettholde de fysiske møtene med kundene. Løsning med nettbasert personlig trening vokser frem.

The American College of Sports Medicine utarbeider hvert år en liste over treningstrendene som antas være de mest populære i det kommende året.