Airbikes

Airbike egner seg godt til effektiv kondisjonstrening. Syklene er basert på luftmotstandssystem, som betyr at jo hardere du tråkker, desto mer motstand får du. Dette gjør det enkelt å styre motstanden og intensiteten selv.

Usikker på hvilken airbike du skal velge? Les mer og sammenlign de ulike modellene her.

Assault Bike – mer enn en treningssykkel

Trening på airbike er enkelt og effektivt. Med både pedaler og håndtak legger den til rette for en skikkelig helkroppstrening. Men hva er en Assault Bike og hva skiller de ulike modellene?

Felles for de ulike modellene av airbike er at de er basert på luftmotstand. Det betyr at jo hardere du tråkker, desto mer motstand får du. Du styrer motstanden og intensiteten selv. Dette gjør at airbike egner seg godt til både lette treningsøkter og harde intervalløkter.

Varier treningsøkten

Det finnes flere måter å variere treningsøkten på enn å bare justere intensiteten. Siden airbike har både håndtak og pedaler finnes det måter å bruke airbiken på. Bruk den med både pedalene og håndtakene, eller kun pedalene eller håndtakene. Sliter du med belastningsskader i ben, kan du fremdeles bruke airbike til å trene kondisjon og overkropp. Plasser føttene på fotstøtten og tren overkroppen ved bruk av håndtakene. Alternativt kan kun pedalen brukes også.

Assault AirBike

Assault AirBike Classic har et godt fotfeste i CrossFit og functional fitness-miljøet, og de ble blant annet brukt i CrossFit Games i 2019. Dette er en høykvalitetssykkel som skal kunne gå vedlikeholdsfritt i tusenvis av timer i de mest krevende treningsmiljøene. AirBike Classic er utstyrt med en computer som viser puls, tid, hastighet, RPM, watt, kalorier og ulike treningsprogram. Det du trenger i en treningsøkt.

Assault AirBike Pro er ganske lik Classic, men har noen flere funksjoner. Pro har kombinert designet til forgjengeren, men har en sterkere ramme, forsterket krank, bedre innkapsling av bevegelige deler og en oppgradert computer med Bluetooth. I tillegg til disse funksjonene er pro noe tyngre enn Classic og har mulighet for justering av håndtakene.

Airbike fra Xebex

AirPlus Expert Bike er Xebex sin versjon av airbike. Dette er et kvalitetsprodukt fra Xebex! I tillegg til å være en airbike med luftmotstandssystem, har AirPlus Expert Bike også magnetmotstand. Dette gir deg mulighet til å trene enda tyngre eller lettere enn en vanlig airbike med luftmotstand vil gjøre. Her får du åtte nivå med magnetmotstand som gjør at du kan tilpasse treningen akkurat etter dine behov.

På nivå 1-2 vil motstanden oppleves lettere enn andre airbikes. Dette egner seg godt til oppvarming og nedtrapping. Nivå 3 tilsvarer andre airbikes. De neste nivåene gir gradvis tyngre motstand som kan simulere bakketrening og styrketråkk.

Med en oversiktlig computer, mottak for pulsbelte, beltedrift og flere justeringsmuligheter på sete og håndtak, er dette en airbike som gir deg mange muligheter for å variere treningen og er et apparat som tåler mye bruk.

To Top