Hip Thrust

Tren setemuskulatur og hofte med et hip thrust apparat.

Få resultater med hip thrust trening

Bygg setemuskulatur med hip thrust. Med hip thrust trener du ikke bare setet, men også hoftene og korsryggen. Slik får du best mulig resultat.

Det finnes flere gode øvelser for å styrke setemuskulaturen. Knebøy og markløft er to baseøvelser som trener mange muskelgrupper samtidig, særlig sete- og lårmuskulatur. Forskjellen på disse to øvelsene og hip thrust er derimot hvordan kroppen er posisjonert og hvordan belastningen er.

Trening i hip thrust maskin

Ved å trene i en hip thrust maskin får du den optimale bevegelsen for å trene setemuskulaturen. Du unngår unødvendig feilbelastning på bekkenet. Ved å gjøre øvelsen i en maskin er det enklere å gjennomføre øvelsen og man slipper å måtte rigge til med vektstang, benk og pute. Hip thrust maskinene er kraftige og konstruert for tunge løft. Med polstret midjesele får man ekstra komfort.

En hip thrust benk gir større ROM, range of motion, enn ved bruk av benk eller på en treningsmatte. Dette gir deg en større bevegelsesbane. Med hip thrust benken kan du bruke vektstang med vektskiver, treningsstrikker eller kettlebells som belastning. Benken har festepunkter til treningsstrikk, slik at det er enkelt og sikkert å feste og bruke det i øvelsen. Puten på denne benken sikrer bedre komfort for ryggen under øvelsen, sammenlignet med å bruke en treningsbenk. Det gjør det lettere å fokusere på teknikk og utførelse av øvelsen.

Booty builder

Booty Builder er en serie norskutviklede hip thrust maskiner. Disse apparatene gjør trening av gluteus enkelt og effektivt. Disse apparatene baserer seg på samme konsept som hip thrust maskinene med riktig bevegelsesbane, enkel vektjustering og polstret belte. Med en slik maskin er det lettere å utføre øvelsen, enn med vektstang, vektskiver og benk.

Slik bruker du hip thrust maskin

En hip thrust maskin er enkel å ta i bruk. Sett på ønsket vekt. Ligg på puten med øvre del av ryggen og plasser beina på fotstøtten i skulderbreddes avstand. Bruker du vektstang ruller du denne over hoftene og sørg for at den ligger midt på, slik at belastningen er jevnt fordelt. Bruker du maskin med midjesele, spenner du fast denne og sørg for at den er godt plassert på hoften. Spenn så musklene i setet og press hoften opp. Beina skal på toppen danne en 90 graders vinkel. Senk kontrollert tilbake til startposisjon.

To Top