Body Pump

Body Pump utstyr, sett, vektstang og vektskiver.
Med Body Pump har du mulighet til å trene hele kroppen på en og samme treningsøkt. Ideelt til blant annet knebøy, utfall og markløft. Her finner du både utstyr og hele sett til Body Pump-treningen din.

Les mer om body pump her.

BodyPump – ultimate treningen for hele kroppen

Er du på jakt etter en effektiv og morsom måte å styrke og forme kroppen på? Da bør du prøve BodyPump.

BodyPump er en populær treningsmetode som kombinerer styrketrening og kondisjonstrening i en energisk gruppetreningsøkt.

Hvordan fungerer BodyPump?

BodyPump er et gruppetreningskonsept hvor deltakerne bruker en lett vektstang og vektskiver i ulik vekt. Vektstangen er lettere og kortere enn ordinære vektstenger. Vekten kan tilpasses individuelt, slik at både nybegynnere og erfarne kan dra nytte av treningen. Instruktøren veileder deltakerne gjennom hvert sett med øvelser med riktig teknikk og form, samtidig som musikken bidrar til å holde energien oppe gjennom hele økta.

En typisk BodyPump-økt varer i 45-60 minutter. Gjennom økta skal man gjennom flere sett med forskjellige øvelser som trener alle de store muskelgruppene i kroppen, inkludert ben, rygg, bryst, skuldre og armer. Dette kan være øvelser som knebøy, skulderpress og stående roing. Felles for øvelsene er at man bruker vektstang og vektskiver. Ofte bruker man også en stepkasse som benk til å gjøre øvelser på, som brystpress. Settene gjennomfører ofte med lette vekter og mange repetisjoner. På den måten får du også trent kondisjonen.

Fordeler med BodyPump

Denne typen trening bidrar til å bygge muskelstyrke og forbedre den kardiovaskulære helsen. Siden en BodyPump-økt som regel innebærer øvelser som dekker alle de store muskelgruppene, vil det være en effektiv måte å få trene på for deg som har en travel hverdag, da du i løpet av en times tid har fått trent hele kroppen.

På en BodyPump-gruppetime vil du kunne føle på den energiske og motiverende atmosfæren. Er dette en treningsform som passer deg, kan det være fristende å trene BodyPump hver dag. Men du bør huske å lytte til kroppen og prioritere restitusjon for å få utbytte av treningen.

Denne treningsformen har flere fordeler du kan dra nytte av. Men finnes det noen nedsider med trening av BodyPymp? For å unngå skader er det viktig å være oppmerksom på riktig teknikk og form. Du skal gjennom mange øvelser, og har du ikke riktig teknikk kan dette føre til skader. Ikke overdriv treningen og lytt til kroppens signaler for å unngå overtrening.

To Top