Klatre- og trappemaskin

Trening med klatremaskiner er et godt alternativ for kondisjonstrening. Passer godt til trimrommet hjemme, så vel som på treningsrommet hos bedrifter og treningssentre.

Les mer om klatre- og trappemaskiner her.

Tren kondisjon og styrke på klatremaskin

Har du prøvd klatremaskin? Det er et apparat som gir effektiv trening på kort tid.

Liker du å trene kondisjon, men trenger å avlaste med trening som ikke gir så mye belastning på leddene? Klatremaskinen gir myke bevegelser, lav leddbelastning og ingen støtbelastning, og egner seg derfor god til alternativ kondisjonstrening. Du justerer intensiteten og motstanden selv. Klatremaskinen kan derfor brukes til både intervalltrening og styrketrening på de store muskelgruppene. Se valg av klatremaskin for å finne det apparatet som passer deg og din trening.

Hvordan trene på klatremaskin?

Klatremaskinen er enkel å ta i bruk. Start med å justere steglengden slik at den passer din høyde. Velg deretter motstand. Denne kan justeres mens du trener, om du ønsker lettere eller tyngre motstand. Deretter er det bare å sette i gang treningen! Bruk klatremaskinen til oppvarming til styrketrening, rolige langkjøringer eller høyintensitets intervalltrening. På konsollen kan du følge med på hastighet, distanse, tid, antall steg og kalorier forbrent. Det kan du bruke som utgangspunkt i intervalltreningen. En intervalløkt kan være to sett med 10 x 30 sekunder raskt tempo og 30 sekunder rolig tempo. To minutter pause mellom settene.

Hvordan trene på trappemaskin?

Simuler trappetrening med en trappemaskin eller stepmaskin. Trening i trapp er en fin måte å trene kondisjon og styrke i benmuskulaturen. En trappemaskin er et treningsapparat som roterer trinn, som en trappemølle. Dette er en type trappetrening som i tillegg til å trene kondisjonen, trener muskulaturen i underkroppen, som lår, hamstring, legger og setemuskulaturen.

En stepmaskin har elementer fra både ellipsemaskin og trappemaskin i bevegelige håndtak og step i stegene. Mens man på en trappemaskin går som i en trapp, vil man på en stepmaskin bevege stegene med eller uten bruk av håntakene. For å få best mulig utbytte av steptreningen bør man ta i bruk både stegene og håndtakene aktivt, særlig om du ønsker å trene med høy intensitet. Håndtakene hjelper også til med å holde balansen. Husk å hold kroppen oppreist og strak rygg. Stå støtt med føttene flatt på stegene og bruk kraften i armer og bein til å holde bevegelsene i gang.

Trening på trappemaskin og stepmaskin passer for alle og det er apparater som er enkle å ta i bruk.

Hvorfor velge en klatre- eller trappemaskin?

Ønsker du en effektiv treningsform på kortest mulig tid? Da bør du vurdere en klatre- eller trappemaskin. Trening med klatre- eller trappemaskiner er et godt alternativ for kondisjonstrening, særlig til langrenssløpere og klatrere. I tillegg til å trene kondisjonen, får man også trent styrke i hele kroppen, med mye belastning på kjernemuskulatur, armer, rygg og lår. 

Effektiv kondisjonstrening

Disse apparatene gir deg myke bevegelser og lav leddbelastning, og er på den måten skånsom mot kroppen. Du bestemmer selv intensiteten og motstanden på økten, og kan tilrettelegge for den type kondisjonstrening du ønsker. 

En klatremaskin eller trappemaskin passer godt til trimrommet hjemme, så vel som på treningsrommet hos bedrifter og treningssentre. Disse apparatene gir variasjon i styrke- og kondisjonstreningen. 

Under "Tips og trening" finner du inspirasjon til en https://sportsmaster.no/tips-og-trening/artikler/climber-c100som kan gjøres med klatremaskin eller trappemaskin. 

60 dagers åpent kjøp - trygg handel

Hvis uhellet skulle være ute og du trenger hjelp med service, har vi en stor og etablert serviceavdeling og et stort reservedelslager.
For at du skal være trygg på ditt kjøp gir vi 60 dagers åpent kjøp. Les mer her.

To Top