Pull-ups bar og dipstativ

Solide pull ups stang.
På jakt etter en solid hang ups bar for hjemmebruk?
Velg mellom flere varianter. Kan gjerne kombineres med et strikk for avlasting.

Filter
Plassering
Produktnavn
Pris
Serie
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
12
24
36
12
24
36

Bli sterk i pull ups med riktig utstyr

Pull ups kan være vanskelig å få til. Det krever en sterk rygg, riktig teknikk og tålmodighet i treningen. Med en pull ups bar legger du til rette for å klare øvelsen og å bli sterkere.

Pull ups er en populær øvelse som er gir god trening for overkroppen. Øvelsen er en kroppshev med overhåndsgrep, altså at håndflatene vender fra deg når du holder stangen. Det finnes flere måter å trene pull ups på og å trene for å bli bedre i øvelsen.

Tren variert for å klare pull ups

Har du et mål om å mestre din første pull up, eller å klare flere repetisjoner eller med mer vekt? Da bør du trene på de ulike delene av øvelsen. For å gjøre en pull up bør du mestre bevegelsen hvor du henger med strak kropp og trekker skulderbladene sammen. Her bør du klare tre sett med opptil ti repetisjoner.

For å trene på øvelsen kan du bruke strikk. Denne fester du til pull ups stangen og plasserer knærne eller føttene på strikken, slik at den avlaster vekt. Ved bruk av strikk kan du øve på å gjøre kontrollerte repetisjoner av kroppsheving. Bytt til strikk med mindre motstand jo sterkere du blir i øvelsen eller legg til vekt i et belte når du blir sterkere. Alternativt kan du trene pull ups med vektvest for ekstra belastning.

Videre kan du trene på å holde en posisjon i noen sekunder, da særlig topposisjonen, med ca. 90 grader vinkel i albuen og nesten utstrakt. Øv også på å holde igjen i den eksentriske fasen, som er bevegelsen nedover. Start med haken over stangen og slipp deg sakte og gradvis ned til bunnposisjon.

Hvilken pull up bar trenger du?

Det finnes ulike varianter av pull up bar, som veggmonterte, takmonterte, i racks eller festet i dørkarm. Felles for de ulike stengene er at de gir deg mulighet til å øve på pull ups. Forskjellen ligger i de ulike grepene og festepunkt. Noen stenger har muligheter for flere grep, slik at du også kan trene chins med håndflatene mot deg og hammergrep med håndflatene mot hverandre, samt pull ups med både smalt og bredt grep.

Den beste tykkelsen på en pull up bar er der hvor du sikrer et godt grep. Mange stenger har håndtak med myk skumgummi eller sklisikre håndtak. Har man ikke det, kan man bruke kalk eller tape for å få et bedre grep.

To Top