Trening med vektvest

Få mer belastning i treningen din med vektvest. Juster vekten etter dine forutsetninger og øvelser, og få mer utbytte av styrketreningen hjemme.


Bruker du vektvest mens du trener styrketrening hjemme får du mer belastning under økten og treningen blir mer effektiv enn kun ved bruk av egenvekt.

Martin Johnsrud Sundby vektvest

Vektvest til hverdag og trening

Vektvesten er et svært funksjonelt utstyr å ta i bruk. Den kan brukes under både løpeøkter, styrketrening og sirkeltrening, men også på søndagsturen i marka.

Sportsmaster har vektvester på både 10 kilo og 20 kilo, og begge kan enkelt tilpasses til ethvert bruk ved å fjerne eller legge til vektposene i vesten. En vektpose veier cirka 0,5 kilo, og man kan derfor ganske nøye tilpasse vekten til alle øvelsene.

Vektvesten sitter godt inntil kroppen, noe som gjør at den kan brukes til både statisk og dynamisk styrketrening, så vel som løpeturer og gåturer.

Øvelser med vektvest

Med økt belastning fra vektvesten vil muskulaturen måtte jobbe mer under øvelsene. Dette utfordrer særlig kjernemuskulatur og bein, som bærer den ekstra vekten.

Det er imidlertid viktig å huske å spenne vesten fast godt, slik at man unngår belastningsskader på skuldre på grunn av feil bruk. Er du ny med vektvest kan det være lurt å tilpasse vekten og bruken av vektvesten til du blir bedre vant til den ekstra vekten.

Styrkeøvelser som er fine å gjøre med vektvest er knebøy, push ups, gående utfall, planke, pull ups og burpees. Juster vekten på vesten etter øvelse og ditt nivå ved å ta ut eller legge til vektpose. 

Martin Johnsrud Sundby bruker ofte vektvest i treningen sin: