Vektskiver

Gummierte vektskiver til treningssenter og hjemmebruk.
Standardiserte vektskiver og olympiske vektskiver med godt grep, samt teknikkskiver. Olympiske vektskiver selges enkeltvis og i assorterte pakker. Vektskivene har olympisk standard med 50 mm diameter på hull.

Les mer om valg av vektskiver.

Filter
Plassering
Produktnavn
Pris
Serie
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
12
24
36
Side
12
24
36

Vektskiver: Hva er forskjellene og hvordan brukes de?

Vektskiver er et viktig verktøy i styrketrening og vektløfting. De brukes til å justere belastningen på vektstangen. Vektskiver kommer i ulike størrelser og materialer for å dekke ulike treningsbehov. Her vil vi forklare forskjellene.

Enten du er nybegynner eller en erfaren i styrketrening, er det viktig å forstå forskjellene mellom ulike typer vektskiver for å finne det beste produktet som passer dine behov. Det er lurt å forstå forskjellen på de forskjellige typene vektskiver, slik at man vet hvilke bruksområder de har.

Hva er vektskiver laget av?

Vektskiver kan være laget av ulike materialer, og valget av materiale påvirker egenskapene til vektskivene. Det mest vanlige er gummi, urethane og støpt stål.

Stålvektskiver gir en tynnere profil og er svært presise når det gjelder vekt. De er veldig motstandsdyktige mot rust, noe som gjør de til et populært valg for de som ønsker høy kvalitet og nøyaktighet i treningen.

Vektskiver med gummierte overflater er designet for å redusere støy og å beskytte gulv og underlag. Den gummierte overflaten gir en ekstra beskyttelse mot slitasje også på vektstang og omgivelser. En videreutvikling av gummierte vektskiver er vektskiver av urethane. Disse vektskivene er utrolig holdbare og slitesterke. Urethane gir også mer «død sprett» enn standard gummierte vektskiver, som gjør at vektstangen ikke beveger seg for mye etter et dropp.

Hva er olympiske vektskiver?

Olympiske vektskiver er en spesifikk type vektskive som er standardisert for bruk i olympisk vektløfting. Disse vektskivene finner du i 1,25 kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 15 kg og 20 kg. Hulldiameter på disse vektskivene er 50 mm, noe som er kompatibelt med olympisk vektstang. Deres presise vekt og standardiserte størrelser gjør dem ideelle for de som er trener olympisk vektløfting eller ønsker å ta treningen til et mer seriøst nivå.

Bli sterkere med vektskiver

Styrketrening har mange fordeler for helsen, og er en effektiv måte å bygge muskelmasse og øke generell styrke på. Sterke muskler bidrar til å støtte ledd og reduserer risikoen for skader og slitasje i hverdagslige aktiviteter. Regelmessig styrketrening kan bidra til å øke fettforbrenningen, både under trening og i hvileperioder.

Start med en vekt som utfordrer musklene dine, men som ikke går på bekostning av teknikken. Riktig teknikk er avgjørende for å unngå skader og for å sørge for progresjon i øvelsene. Gjør gjerne basisøvelser som involverer flere muskelgrupper samtidig, som knebøy, benkpress, markløft og skulderpress. Finn et treningsprogram med vekter, og tilpass til dine mål. Øk belastningen gradvis og varier treningen for å stimulere til muskelvekst og å opprettholde motivasjonen. Husk å utfør en grundig oppvarming, slik at du forbereder musklene på treningen og reduserer risikoen for skader. Oppnå best resultater ved å være konsistent med treningsrutinen din.

To Top