Kettlebells

Kettlebell til funksjonell trening.
Våre kettlebells i Competition-serien består av fargelakkerte kettlebells fra 4-48 kg. Competition kettlebell er godkjente av IKFF (International Kettlebell and Fitness Federation) og brukes både til trening og konkurranser.

Les mer om kettlebells

Filter
Plassering
Produktnavn
Pris
Serie
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
12
24
36
12
24
36

Slik blir kettlebells en del av din effektive treningsrutine

Kettlebells har et unikt design som gir deg mulighet til å trene varierte øvelser, som høyintensitetsøvelser eller tung styrketrening.

Du har kanskje sett kettlebells på treningssenteret. De hantellignende treningsvektene med en rund, tykk base og et håndtak på toppen. Det unike designet gjør det mulig å utføre en rekke dynamiske og svingende bevegelser under trening. Kettlebells finnes i ulike størrelser og vekter, men hos Sportsmaster er alle kettlebells utformet i henhold til competition standard, som er godkjente av IKFF (International Kettlebell and Fitness Federation). Fordelen ved å ha lik størrelse på alle kettlebellene, er at uansett hvilken vekt du velger, så er kettlebellen like store.

Hvor tung kettlebell trenger du?

Når du velger kettlebell er det viktig å velge riktig vekt til din trening. En generell regel er å starte med en lettere vekt, og øke gradvis etter hvert som du blir sterkere og mer komfortabel med øvelsene. For nybegynnere kan en kettlebell på rundt 8-12 kg være passende, mens erfarne kan bruke tyngre vekter. Det er imidlertid viktig å lytte til kroppen og velge en vekt som utfordrer deg uten at det går på bekostning av teknikken. Et tips kan være å kjenne litt etter på de ulike vektene, slik at du får et bedre forhold til hvor tunge de ulike vektene faktisk er.

Slik trener du med kettlebell

Kettlebells gir allsidig trening som engasjerer flere muskelgrupper samtidig. Øvelser som sving, knebøy, markløft og støt kan forbedre styrke, utholdenhet og balanse. Formen og fordelingen av vekt gjør at kettlebells utfordrer deg på en annen måte enn en vanlig manual ville gjort. Bruk av kettlebells krever også aktiv involvering av kjernemuskulaturen, det styrker grepet og forbedrer koordinasjonen. Kettlebells egner seg godt til eksplosive øvelser, som kettlebell swing. Prøv gjerne dette treningsprogrammet med kettlebelløvelser. Her har du konkrete øvelser du kan gjøre med kettlebell, samt beskrivelse av hvordan øvelsene gjøres teknisk.

Fordeler med kettlebell swing

Swing er en av de mest effektive øvelsene du kan gjøre med kettlebells. Denne øvelsen trener primært hoftene, setemusklene, hamstring og ryggmuskulaturen. Den kraftige svingbevegelsen aktiverer også kjerne- og skuldermuskulaturen. Kettlebell swing er en flott øvelse for å bygge utholdenhet, da dette er en øvelse som holder høy intensitet.

To Top