Vektstenger

18 produkter i kategorien Vektstenger

Visning Rutenett Liste
per side
Bruk synkende rekkefølge

Stort utvalg av forskjellige vektstenger.
Stenger til olympiske vektskiver med 50 mm hulldiameter. Flere varianter olympiske stenger, blant annet 28 mm grep, stenger til functional fitness, curlstenger, hex bar og tricepsstenger.

Les mer om de forskjellige vektstengene her

  1. 2 520,-
    Tilgjengelig fra 08.07.2024
  2. 2 840,-
    Tilgjengelig fra 01.08.2024
Oppdaterer... Oppdaterer...

Tren allsidig med vektstang

En vektstang er ikke bare en stang med vektskiver. Det er et allsidig verktøy til styrketrening.

Enten du er en erfaren vektløfter, nybegynner i trening eller mosjonist, har vektstenger en sentral posisjon i treningsbransjen. Men hvilke bruksområder har en vektstang, og hva er forskjellen på en vektstang, curl stang og hex bar?

Hva er en olympisk vektstang?

Alle vektstengene til Sportsmaster er olympiske vektstenger. Det vil si at de har hylser med kulelagre og en diameter på 50 mm. Alle våre vektstenger er kompatible med alle våre vektskiver og bumper plates. Vektstengene er konstruert for å tåle tunge løft og har et spesielt grepsmønster som gir brukeren optimal kontroll under øvelsene. Olympiske vektstenger kan brukes i mange øvelser for å trene alle de store muskelgruppene, som markløft, knebøy, stående roing, hip thrust og benkpress.

En standard olympisk vektstang er 220 cm lang, 28 mm diameter håndgrep og veier 20 kg. Hos Sportsmaster vil du også finne andre typer vektstenger, som curl stang, safety squat bar og teknikkstang. Vektstenger med ulike grep har ulike funksjoner i treningen. Har du et mål om å bli sterkere i biceps og triceps? Da bør du bruke en curl stang, da denne har et mer egnet grep til denne type styrketrening enn en standard vektstang.

Hva er en hex bar?

En hex bar, eller trap bar, er en unik vektstang med en sekskantet form. Den skiller seg fra den tradisjonelle vektstangen ved at du står inne i baren, i stedet for å gripe tak i den foran deg. Dette gir en annen biomekanisk vinkel og reduserer belastningen på ryggen, noe som gjør den ideell for markøft og andre tunge styrkeøvelser.

Benkpress steg for steg

Benkpress, eller brystpress, er en av de mest effektive øvelsene for overkroppsstyrke. Her er en trinnvis guide til hvordan du gjør øvelsen.

  1. Legg deg på en treningsbenk. Ha føttene i gulvet. Grip tak i vektstangen med strake armer over brystet. Grepet skal være litt bredere enn skulderbredde.

  2. Løft stangen forsiktig av stativet opp til du har strake armer.

  3. Senk vektstangen langsomt og kontrollert til den berører brystet.

  4. Press opp igjen til utgangsposisjon.

Benkpress med vektstang kan gjøres i ulike varianter, for å få variasjon i treningen. Prøv for eksempel skråbenk eller med smalt grep.