Valg av vektstang

Sportsmaster har et stort utvalg vektstenger til styrketrening – som curl stang, hex bar og teknikkstang. Her er en oversikt over hva de ulike vektstengene brukes til. 

Se alle våre vektstenger

Alle våre vektstenger er olympiske. Det vil si at de har hylser med kulelagre og en diameter på 50 mm. Bredde mellom hylsene på vektstengene våre er 130 cm. 

Olympisk vektstang

Flere av våre vektstenger er standard olympisk vektstang på 220 cm. Vi har også andre størrelser på de olympiske vektstengene, som Pivot Olympisk vektstang 183cm/28mm, Pivot XF Elite kort konkurransestang 175cm og Pivot XF Elite teknisk stang. Skal du bruke vektstengene med stativ bør du være obs på at de kortere stengene ikke passer flere av de faste stativene, og vi anbefaler der frittstående stativ. 

De olympiske vektstengene Pivot XF Elite tåler tungt functional fitnessbruk og ellers tunge løft. 

Gungnir Allrounder Olympisk vektstang har et unikt patentert låsesystem som fungerer etter «løft, skyv, slipp og lås» prinsippet og er svært enkelt å bruke samtidig som skivene sitter trygt fastlåst.

Curl stang

Pivot XF curl stang gir et vinklet grep, godt egnet til biceps- og tricepsøvelser. Riflet håndtak sikrer deg godt grep i øvelsene.

Hex bar

En hex bar (også kalt hip bar, trap bar og shrug bar har mange fordeler i øvelsene markløft og knebøy. Vektstangen gjør at vekten går mer direkte gjennom kroppen (ben, hofter, gluteus i tillegg til rygg og skuldre), noe som gir mindre belastning på korsrygg, og er gir derfor mindre skaderisiko.

Hex bar passer godt for de som opplever ubehag ved vanlig markløft med vektstang, nybegynnere som øver på teknikk og de som vil utfordre muskulaturen i bein og rygg.

Squat bar

Med en Safety Squat Bar (SSB) får du en sikrere og litt annerledes vektfordeling under knebøy. Det blir en mellomting av front squat og ordinær squat. SSB gjør knebøy tryggere og man får mindre vondt i skuldrene. Stangen er lettere å balansere på nakken sammenlignet med standard olympisk vektstang.

Tricepsstang

Olympisk tricep stang er en solid vektstang som gjør det enklere å trene tricepsmuskulaturen. Denne vektstangen gir et bedre grep for tricepsøvelser enn standard vektstenger.

Multi grip bar

Pivot Multi Grip Bar er unik vektstang med fire alternative grep, hvorav ett av dem er vinklet. Multi Grip Bar er perfekt til øvelser som benkpress og triceps, og vektstangen passer i alle stativ og racks.

Velg riktig vektstang til racket eller knebøystativet

Se hvilke vektstenger som passer til de forskjellige racks og knebøystativ her. 
 
To Top