Manualer

Stort utvalg av manualer til hjemmetrening og på treningssenter. Vi har to typer manualer: sekskantede og runde.
Begge typer har et riflet, godt metallgrep som passer alle håndstørrelser. Selges enkeltvis og i ulike sett med stativ.

Les mer om valg av manualer

Filter
Plassering
Produktnavn
Pris
Serie
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
12
24
36
Side
12
24
36

Riktig bruk av manualer: En guide til effektiv styrketrening

Manualer, også kjent som hantler eller håndvekter, er populært treningsutstyr som gir deg mulighet til å utføre en rekke styrkeøvelser for hele kroppen. 

Uansett om du er nybegynner eller erfaren innen trening, er det viktig å forstå hvordan du bruker manualer riktig for å få maksimalt utbytte og unngår skader.

Valg av manualer

Når du skal kjøpe manualer er det viktig å velge riktig vekt til din trening. En vanlig feil mange gjør er å kjøpe manualer som er for tunge. Det er viktig å starte med en vekt som utfordrer musklene dine, men samtidig lar deg opprettholde riktig teknikk. En generell anbefaling er å begynne med lettere vekter og gradvis øke vekten etter hvert som musklene blir sterkere. Ideelt bør man at et utvalg manualer i forskjellig vekt, slik at man får trent alle muskelgruppene.

Slik bruker du justerbare manualer

Justerbare manualer, også kalt fleksimanualer, er en praktisk løsning for deg som ønsker variasjon i treningen, men ikke har plass til et stort utvalg manualer i ulike vekter. Med disse manualene kan du enkelt justere vekten ved å legge til eller fjerne vektplater. Det gir deg mulighet til å tilpasse motstanden i de ulike øvelsene du gjør og etter hvert som du blir sterkere trenger du ikke kjøpe nye tyngre vekter.

Riktig løfteteknikk

Uansett hvilken type manualer du bruker, er det viktig du har riktig teknikk. Dette for å unngå skader og feilbelastning, samt for å få mest mulig utbytte av treningen. Sørg for at du mestrer øvelsene teknisk før du bruker tyngre vekter. Øv deg gjerne uten bruk av manualer først, før du deretter går opp i vekt på manualene.

Med riktig teknikk og belastning, samt kontinuitet i treningen, vil du merke progresjon i øvelsene du gjør. Du vil ikke bare merke at de store muskelgruppene du trener blir sterkere, men også de mindre musklene som stabiliserer leddene. Øvelser som involverer manualer, som for eksempel skulderpress og roing, bidrar til å styrke støttemuskulaturen rundt skuldre, rygg og kjerne. Dette gir bedre balanse og reduserer risikoen for skader.

Konklusjonen er at manualer er et allsidig treningsverktøy som kan gi en effektiv styrkeøkt. Ved å velge riktig vekt og fokusere på riktig teknikk vil du kunne få stort utbytte av denne typen trening, så fremt du holder kontinuitet i treningen.

To Top