Valg av manualer

Det finnes et stort og variert utvalg av manualer på markedet. Under er noen faktorer som kan hjelpe deg når du skal kjøpe manualer.


Populært utstyr

Manualer er utvilsomt noe av det mest populære innen treningsutstyr.
De er et av de grunnleggende verktøyene til styrketrening og utgjør en stor del av treningsøktene rundt om i verden. Vi har her satt sammen noen faktorer som kan som kan hjelpe deg å forenkle kjøpsprosessen, enten du kjøper manualer til treningsrommet hjemme eller et treningssenter
For å hjelpe til med å forklare alle tilgjengelige håndmanual typer som er tilgjengelig i vårt sortiment, har vi delt manualene i 4 kategorier; faste manualer, manualer i sett, justerbare manualer og manualer med løse vektskiver.

Faste manualer

En fast manual er den vanligste typen manual som finnes i markedet. Faste manualer er de enkleste å bruke. Vi selger faste manualer fra 1- 60 kg. Prisen på våre faste manualer er pr stk.
De letteste manualene 2,5-25 kg manualer passer for treningsrommet hjemme.
Kommersielle treningssentre med en bred medlemsbase kan se på manualer på 2,5 kg-50 kg, men manualer over 50 kg vil trolig bare være relevant for sentre for vektløftere og kroppsbyggere. Til opptrening og fysioterapi bør man velge manualer fra 1 kg.
Fordel med faste manualer kjøpt enkeltvis er at du selv kan bestemme hvilken sammensetning av vekter du ønsker og at du lett kan kjøpe tyngre manualer etterhvert som du blir sterkere.
Våre faste manualer er 6 kantete gummibelagte manualer med miljøgodkjent gummi og stål i håndtaket. Den 6 kantete utførelsen gjør at manualene ligger stødig på gulvet uten å rulle slik runde manualer kan gjøre. Dette er en stor fordel hvis du bytter mellom vekter eller øvelser og stadig plukker dem opp og legger dem ned. Det vil også være en fordel til en del gulvbasetre manualøvelser, f.eks push ups.
Til manualene tilbyr vi oppbevaringsstativ slik at manualene enkelt kan ryddes bort og dermed unngår å ligge rotete rundt på gulvet.

Kristin Holte med håndmanualer

Manualer i sett

En annen populær løsning du kan vurdere når du tenker på å kjøpe manualer, er manualsett. Manualsett er prisgunstig i forhold til å kjøpe manualene hver for seg. Til hjemmebruk er manualsettene 8 par og 9 par gode alternativer. Bedrifter og treningssentre velger som regel 13 eller 15 par. Alle våre manualsett inkluderer et praktisk oppbevaringsstativ. 8, 9 og 13 par manualsett består av gummierte 6 kantete manualer, mens 15 par manualsett består av runde manualer. Dette er manualsettet bør velges der det settes de høyeste krav til kvalitet og design. 15 par manualsettet er beregnet for steder med tungt bruk. Håndtakene er i rustfritt stål.

9 par manualer

Justerbare manualer

Justerbare manualer er et flott produkt for kjøpere som ønsker en rekke vekter. Disse tar også mye mindre plass og man får et komplett sett med manualer til en svært gunstig pris. Justerbare manualer har en funksjon som gjør at man "velger" den vekten du ønsker og en manual kan erstatte opptil 18 enkeltmanualer. Dette er både funksjonelt og sikkert, og gjør dette til en enkel, effektiv og smart løsning til treningsrom hjemme eller i et PT senter. Vi vil fraråde å benytte disse der det er mange sporadiske brukere.

Aleksander Ammodt Kilde med Justerbare manualer

Manualer med løse vektskiver 

Slike manualer er manualstenger hvor man setter på løse vektskiver.
Her har vi 2 varianter: Olympisk håndmanual og ferdige manualsett opptil 30 kg.
Olympisk håndmanual er kraftigere og tåler større belastning enn manualstenger kjøp i sett. Olympisk håndmanual må brukes med olympiske vektskiver, dvs med en hull-diameter på 50mm. Standard manualsteger som inngår i våre sett, brukers med vektskiver med hull-diameter på 25mm. Olympiske manualstang selges enkeltvis og man må også kjøpe med låser slik at ikke vektskivene faller av.
Manualsett består av 2 manualstenger og 4 skru sikkerhetslåser samt vektskiver. Dette er et svært kostnadseffektivt alternativ for de som ser etter en rekke vekter og å spare på plass. Vi tilbyr to slike sett: 20 kg manualsett og 30 kg manualsett.
Slike manualsett er en populær løsning, men mest beregnet for hjemmebruk.

 

Olympiske håndmanualer