Stakemaskiner

Gjør som de beste! Landslagsløper i langrenn, Harald Østberg Amundsen legger mye av grunnlaget inne for å bli god ute. En stakemaskin er perfekt til teknikktrening.

Kriterier for valg av stakemaskin

Filter
Plassering
Produktnavn
Pris
Serie
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
12
24
36
12
24
36

Bli god på staking med stakemaskin

På stakemaskinen får du trent både styrke og kondisjon samtidig på en effektiv måte.

Trening på stakemaskin er effektivt. Det trener både kondisjon og styrke i overkroppen. Om du ønsker å bli bedre i skisporet eller en annen form for kondisjonstrening som ikke er så belastende på beina, er stakemaskinen er godt valg.

Slik staker du

Staking innebærer å utnytte kroppsvekten ved å «falle» på stavene og få kraften ned i bakken. Her er det viktig å også jobbe med kjernemuskulaturen. På en stakemaskin er utgangsstillingen å stå med bena i skulderbreddes avstand, grip tak i håndtakene rett over hodehøyde. Armene skal ha en liten bøy. Trekk så håndtakene nedover samtidig som du tar i med kjernen og bøy i knærne. Behold bøyen i armene. Før håndtakene ned til armene er utstrakt langs lårene, før du fører håndtakene tilbake til utgangsposisjonen.

Disse musklene trener du

Ved staketrening trener du hovedsakelig overkroppen, men du får også trent hamstring og legger. Det er den brede ryggmuskelen, brystryggen og kjernemuskulaturen, i tillegg til mindre grupper som triceps og skuldre, som får mest belastning i denne type trening. For å få best mulig treningsutbytte må teknikken være på plass. Når teknikken sitter og du blir sterkere, kan du øke motstanden og intensiteten på øktene. Du bør stille inn motstanden på et nivå der du kan opprettholde rytme og kraft.

Staking gir jevne og kontrollerte bevegelser, uten den harde støtbelastningen som aktiviteter som løping gir. Staking reduserer belastning på leddene, spesielt knær, hofter og ankler. Den kontrollerte bevegelsen gir liten risiko for plutselige eller uforutsette bevegelser som kan føre til skader.

Trening med stakemaskin kan hjelpe deg med å forbedre teknikken og koordinasjonen knyttet til staking i langrenn. Fokuser på å forbedre og oppnå bedre rytme i stakingen. Stakemaskinen kan også brukes til å trene tradisjonell diagonalgange.

Velg riktig stakemaskin

Stakemaskinene fra Xebex passer for både nybegynnere og erfarne idrettsutøvere. De finnes i to versjoner, hvorav begge er bygd på luftmotstand, men AirPlus også har magnetmotstand. Med magnetmotstanden på åtte nivå legger den til rette for god motbakkesimulering. Ønsker du å kunne trene ekstra tunge drag, eller kunne variere motstanden mer enn fra luftmotstanden, er AirPlus et godt valg.

Xebex sine stakemaskiner har en brukervennlig og oversiktlig computer som viser blant annet tid, watt, kalorier, distanse, antall drag og «progress circle». Har du et pulsbelte med Ant+ eller Bluetooth, kan dette kobles sammen med stakemaskinen slik at du kan følge med på pulsen på displayet.

Stakemaskinene kan monteres til vegg eller frittstående gulvstativ. Veggmontering gjør at stakemaskinen blir svært plassbesparende i treningsrommet. Ønsker du derimot å kunne flytte på apparatet er frittstående gulvstativ en god løsning. Dette har hjul som gjør det lett å flytte apparatet rundt.

Hvorfor velge stakemaskin eller SkiErg fra Sportsmaster?

Når du velger stakemaskin eller SkiErg fra oss får du stort utvalg, i ulike prisklasser. Stakemaskinene er tilpasset bruk hjemme, i bedrifter og for treningssentre, så du finner alltid noe som passer for deg.

Det er ikke uten grunn at Norges og verdens beste langrennsløper bruker utstyr fra Sportsmaster – Martin Johnsrud Sunby har bygget sitt eget treningsrom hjemme med treningsutstyr fra Sportsmaster. Se Martin sitt treningsrom her: https://sportsmaster.no/om-sportsmaster/referansekunder/idrettsutovere/martin-johnsrud-sundby treningsrom!

Lurer du på hva du bør se etter når du skal velge stakemaskin?  Les om kriterier for valg av stakemaskin.

Du får mer enn bare en stakemaskin

Når du kjøper stakemaskiner og SkiErg hos oss får du også råd og veiledning i bruk av apparatet og i teknikk. Du får også hjelp med treningsprogrammer for maksimal utnyttelse.

60 dagers åpent kjøp - trygg handel

For at du skal være trygg på ditt kjøp gir vi 60 dagers åpent kjøp. Les mer her.

To Top