Valg av klatremaskin

Med en klatremaskin får du trent hardt og effektivt på kort tid. Du bruker hele kroppen og får pulsen fort opp. Men hvilken klatremaskin passer best til ditt bruk?


Klatremaskinene egner seg svært godt til intervalltrening og HIIT, da dette er apparater som bruker hele kroppen og fort får opp pulsen. Du styrer selv intensiteten, men kan justere motstand og steglengde, slik at du får det beste ut av treningsøkten. 

Se HIIT-økt med klatremaskin her! 

Disse treningsapparatene gir deg myke bevegelser og lav leddbelastning, og er derfor skånsomme mot kroppen. I tillegg til å være et godt kondisjonsapparat, trener man også styrke i kjernemuskulatur, armer, rygg og lår i klatremaskinen. 

Hos Sportsmaster får du kjøpt XEBEX Climber og Sportsmaster Climber C100. Dette er to gode klatremaskiner som egner seg godt til treningsrommet hjemme. Klatremaskinene tar lite gulvplass, og med høydejusteringen kan hele familien ta i bruk klatremaskinen hjemme. Den kan enkelt justeres til hvert enkelt bruk. Du bestemmer også selv steglengden og tempoet.

Aleksander Aamodt Kilde på Xebex climber
Atle Lie McGrath på Sportsmaster Climber C100

Et alternativ til klatremaskin kan være trappemaskin. Sportsmaster stepmaskin C150 er en stabil og god stepmaskin som egner seg godt til treningsrommet hjemme, så vel som bedriftens treningsrom. C150 er utstyrt med en stor og lettlest computer, med 16 treningsprogrammer og flere andre funksjoner. Stepmaskinen gir god og effektiv trening av hele kroppen, men gir lite belastning på ledd, og er således skånsom mot kroppen.