Utstyr til body pump trening

Body pump er en populær treningsform, og er ofte å finne som gruppetime på treningssentre. Med body pump-utstyr hjemme kan du gjennomføre effektive treningsøkter når det passer deg.


Body pump er et treningskonsept med vektstang, lette vekter og step. Øvelsene man skal gjennom sørger som oftest for å trene de fleste muskelgruppene. Øktene kjennetegnes ved mange repetisjoner og lav belastning, i motsetning til tradisjonell styrketrening hvor man ofte har tung belastning og få repetisjoner.

Body pump er en type utholdende styrketrening. Treningsformen har til hensikt å forbedre musklenes evne til å yte kraft over lengre tid. Man jobber derfor ofte i intervaller med mange repetisjoner av de ulike øvelsene. 

Utstyret man bruker til body pump trening er som oftest en lett og kort vektstang, vektskiver fra 1,25 kg til 5 kg og en stepkasse. 

Har du vært på gruppetime med body pump på treningssenteret og blitt inspirert til å trene utholdende styrketrening på egenhånd? Med riktig utstyr kan du gjennomføre body pump-økter hjemme når det måtte passe deg. 

Body pump utstyr