Styrketrening med vekter hjemme

Ved å ha et godt utvalg vekter og manualer på treningsrommet hjemme er det lettere å variere treningen, både ut ifra muskelgrupper, men også når du oppnår progresjon. Se våre forslag til styrketreningsutstyr hjemme!


Å ha treningsrom hjemme blir stadig mer populært. Med travle dager, aktiviteter å følge opp og familieliv kan det være vanskelig å få tid til å skvise inn en økt på treningssenteret. Kanskje får du tid til en joggetur eller sykkeltur, med utgangspunkt hjemmefra, men styrketreningen er det vanskeligere å få til. Med manualer og vekter hjemme får du også lagt inn tung styrketrening når du har tid.

Half rack eller vektstativ hjemme

Med et rack som half rack, power rack eller cage, får du en stasjon til å utføre en rekke styrkeøvelser hjemme. Med sikringsmuligheter og oppbevaringsstasjoner får du en komplett styrkestasjon til treningsrommet hjemme. Disse stativene gjør det mulig å trene en rekke forskjellige tunge styrkeøvelser med sikring.

Trening med vektstang er en av de beste måtene å trene fullkroppsøvelser på. Når du trener med frivekter, som vektstang eller manualer, aktiverer du flere muskler enn du gjør ved å trene i styrkeapparater med en bevegelsesbane. Har du teknikken på plass vil du få en bedre treningseffekt med frivekter. Trenger du inspirasjon til treningsprogram med vektstang? Sjekk dette treningsprogrammet!

Ved å ta utgangspunkt i en rack eller cage får man samlet treningsutstyret, og det krever derfor ikke mye plass på treningsrommet, som det ville gjort med ulike stasjoner. Har du et treningsrom hjemme er dette en plasseffektiv måte å sikre styrketreningen på.

Manualtrening

Manualer, også kalt hantler, er svært allsidige og kan brukes til en rekke øvelser. Med et manualstativ med manualer i ulik vekt kan du trene hele kroppen. Ved å ha et godt utvalg vekter kan du variere mellom å trene tung styrketrening og med lettere vekter i mer intensive intervalløkter som HIIT (high intensity interval training) og EMOM (every minute on the minute).

Med Pivot 8 par manualer 1-20 kg med stativ, eller Pivot 13 par manualer 1-30 kg med stativ har du manualer til varierende styrketrening. Stativet gjør at det er enkelt å holde det ryddig og oversiktlig på treningsrommet. 

Se treningsprogram med manualer her!

Trening med kettlebells

Kettlebells er gode treningsredskap til å trene styrke, eksplosivitet og kondisjon. Kettlebells er godt egnet til flerleddsøvelser, som aktiverer og trener flere ledd og muskler i en og samme øvelse. Tren kondisjon og eksplosivitet med kettlebell swing, eller styrke med goblet squat. Kettlebelltrening er effektivt og gir utallige muligheter for variasjon.

YBell – fire funksjoner i en

Har du sett nyheten YBell? Dette er et produkt som dekker fire ulike funksjoner. Med én YBell får du manual, kettlebell, medisinball og push ups stativ – alt i ett produkt. Ved å endre grepet endrer også YBell sin funksjon. Skal du bruke den til manual bruker du sentergrep, til kettlebell bruker du ytre grep, til medisinball bruker du dobbelt grep og til push ups stativ bruker du toppgrep.

Kristin Holte viser biceps curl med YBell Neo
Kristin Holte viser knebøy med YBell Neo

YBell selges i to serier: Neo og Pro. Neo finnes i vektene 4, 6, 8, 10 og 12 kg. Pro finnes i vektene 14, 16, 18 og 20 kg. YBell i Neo-serien er neoprenbelagt og sklisikker, og er designet til funksjonell trening og sammensatte bevegelser. Pro-serien er tyngre og pulverlakkert. Denne serien er designet for mer styrkebaserte øvelser.