Kondisjonstrening på klatremaskin

Trening på klatremaskin er både effektivt og skånsomt for kroppen. Forbedre kondisjonen ved å trene på klatremaskinen Climber C100.


Du har kanskje hørt om en klatremaskin tidligere. Det er treningsapparater som simulerer bevegelsenene man gjør i klatring, enten det er opp en fjellvegg eller i klatreveggen. Ved å trene på klatremaskinen aktiverer du de største muskelgruppene. Med riktig belastning og intensitet får du et stort utbytte på både kondisjonen og styrketreningen!

Sportsmaster Climber C100
Sportsmaster Climber C100

Skånsomt mot ledd

Det er spesielt løping og jogging som gir belastningsskader på ledd og muskulatur, i større grad enn annen kondisjonstrening. Det fordi løping innebærer ensidig belastning av sener og muskulatur, som over tid kan gi irritasjon i vevet og føre til skader. Hardt underlag øker også risikoen for skader og overbelastning. Ved å variere treningen mer vil man kunne forebygge skader og forbedre kondisjonen. 

Trening på romaskin, spinningsykkel og klatremaskin er skånsomt for ledd og muskulatur, og er samtidig treningsapparater som er svært godt egnet til kondisjonstrening. Ved å bruke klatremaskinen til HIIT, "high intensity interval training", vil man få stort utbytte på kondisjonstreningen på kort tid. Climber C100 er godt egnet som et alternativ i kondisjonstreningen, og er skånsom mot ledd og muskulatur. Apparatet gir myke bevegelser og ingen støtbelastning. 

Tilpass treningen

På klatremaskinen styrer man selv tempoet og intensiteten i treningen. Ved å justere steglengden kan du tilpasse maskinen til din trening. Computeren gir deg data på hastighet, distanse, tid, antall steg, kalorier og puls (krever 5kHz pulsbelte). Du kan dermed enkelt følge med på intensiteten underveis i økten, og legge opp treningen basert på tidsintervaller, et konkret mål i distanse eller antall steg, eller kalorier forbrent. 

Computeren på Climber C100