Tren kondisjon hjemme

Kondisjonstrening er den aller mest utøvde treningsformen i verden. Sykling, roing og langrenn er bare noen eksempler på effektiv trening – og du kan gjøre det hjemme. Kom i gang med kondisjonstrening!


Kondisjonstrening hjemme

Treningen har som formål å øke kroppens evne til å opprettholde hardt arbeid over lengre tid. Å utøve kondisjonstrening styrker hjertet, og har ellers mange andre helsefordeler som for eksempel økt forbrenning og økt velvære. Mange tenker på kondisjonstrening som løping som det mest effektive, og det er den mest utbredte formen for kondisjonstrening. Det mange glemmer er at det også finnes så utrolig mange andre treningsformer som trener kondisjonen din. Det handler om fysisk aktivitet for å få en god helse.

Man er ikke nødvendigvis nødt til å dra ute for å gjennomføre treningen. Det dukker opp flere og flere treningssentre med komplette kondisjonsavdelinger med ulike apparater, og flere privatpersoner har fått øynene opp for å ha utstyr hjemme.

Kondisjonstrening på apparater gjør det enkelt å følge med på blant annet tid, puls, hastighet og distanse, samt at du kan gjennomføre økten når du vil.


Tredemølle

Å ha tredemølle hjemme er blitt veldig populært. Det er mindre tiltak for mange å ta seg en økt på mølla enn å kle på seg å dra ut i det norske, ustabile været. Samtidig er det tidsbesparende og enkelt for småbarnsforeldre som ikke kan forlate huset hele tiden. Særlig intervalltrening med høy intensitet er fint å utøve på tredemølle. 

Se alle tredemøller
Tredemølle T70 til hjemmetrening

Romaskin

Roing på romaskin er en fantastisk treningsform, som overraskende nok er alt for lite brukt blant folk i forhold til tredemølle. Ved roing bruker man nesten hele kroppen. Mange tror av en eller annen grunn at man må løpe for å kunne øke oksygenopptaket. Det er fullstendig galt. Roing er en perfekt treningsform til å øke oksygenopptaket, i tillegg til at det vil være høyere melkesyreproduksjon ved roing kontra løping. En romaskin tar veldig liten plass og er perfekt å ha hjemme. Man kan også enkelt slå den opp slik at den tar enda mindre plass. 

Se alle romaskiner
Romaskin til kondisjonstrening hjemme

Stakemaskin

Staking på stakemaskin er i likhet med roing en fantastisk treningsform som blir alt for lite brukt i forhold til andre kondisjonsapparater. Stakemaskin er et fantastisk supplement til langrennsløpere og mosjonister som ønsker å trene noen av øktene sine innendørs. Overføringsverdien er god, og i tillegg til at man trener kondisjonen så får både armene- og ikke minst magen og kjernemuskulaturen kjørt seg. En stakemaskin er veldig plassbesparende til hjemmebruk.

Se alle stakemaskiner
Stakemaskin til kondisjonstrening hjemme

Ellipsemaskin

Ellipsemaskin er et glemt kondisjonsapparat. For de som liker å løpe, men på grunn av skader eller andre grunner ikke kan løpe er crosstrainer et fint kondisjonsapparat som man fint kan kjøre intervalltrening på. Det er også veldig skånsomt for knærne i forhold til løping. Både rumpa og lårene kjørt seg en god del i denne treningsformen.

Se alle ellipsemaskiner
Ellispemaskin til kondisjonstrening hjemme

Spinning- og ergometersykkel

I likhet med crosstraineren er sykkelen veldig skånsom for knærne. I tillegg gir sykling god styrke i bein og korsrygg, samtidig som det gir god belasting på hjerte og lunger. Innendørs kan man utøve kondisjonstrening både på spinning- og ergometersykkel. Spinningsykkel har mer overføringsverdi mot sykling utendørs, mens på ergometersykler sitter man gjerne litt mer oppreist, og man kan i tillegg få noen av modellene med ryggstøtte.