Trening i sommer: Slik kan du trene på ferie

Legg til rette for å trene i ferien med enkelt treningsutstyr og treningsprogram. Her er våre tips til hvordan du kan få gjennomført enkle, men effektive, treningsøkter i ferien.


I sommerferien kan det være vanskelig å holde fast ved gode rutiner. Ferien blir et avbrekk fra hverdagen og for mange betyr det også at treningen blir nedprioritert. Selv om man ikke nødvendigvis merker så mye forskjell på en uke eller to med treningsfri, kan det ved å være fysisk aktiv i ferien være lettere å komme tilbake til treningsrutiner når hverdagen er tilbake.

Du trenger ikke å ha tilgang til et treningssenter for å få trent styrke og kondisjon. Med noen treningsstrikker og en slynge har du utstyr som du enkelt kan ta med deg på reise i sommer. Dette er utstyr som du kan bruke hvor enn du skal feriere. Treningsutstyr som YBell og justerbare manualer gir mer vekt og mulighet til å trene tung styrke. Dette er treningsutstyr man kan ha hjemme eller på hytta, og som man enkelt kan ta frem for en treningsøkt.

Tren styrke med YBell

Treningsplan

I stedet for å droppe treningen helt i ferien, kan du sette opp en overkommelig plan for trening og fysisk aktivitet. Hva er det realistisk du får gjennomført i ferien? Pakk med deg treningstøy, joggesko og noen strikker når du skal reise på ferie. Bruk treningsprogram slik at øktene er ferdig satt opp og alt du trenger å gjøre er å gjennomføre treningen.

Vanskelig å sette av tid til trening i løpet av dagen? Start dagen med en treningsøkt. Da er det mer behagelig temperatur hvis man skal trene ute. En kort løpetur eller HIIT-økt med treningsstrikker og kroppsvekt før frokost er effektivt for både tiden og formen. Får du trent på morgenen har du resten av dagen «fri» til å gjøre andre ting.

Aktiv ferie

Ta beina fatt på ferie! Det er en fin måte å oppdage nye steder og omgivelser når du er på reise. Du kan dra på fottur i naturen, på fjelltur eller i nasjonalparker, eller rett og slett bruke beina når du er på storbyferie.

Se mer ved å leie sykkel. Sykling gir deg frihet til å utforske feriedestinasjonen på en fleksibel måte. Det er enkelt å komme seg rundt og se flere og andre områder enn du kanskje ville gjort med bil eller kollektivt. I tillegg er det en fin måte å få mosjon inn på.

Det finnes mange måter å være aktiv på når man er på ferie. Prøv aktiviteter som du vanligvis ikke gjør når du er hjemme. Spill tennis, opplev skjærgården i kajakk, prøv SUP-brett eller dra på svømmetur. Sjekk mulighetene der du skal feriere.

Alt er bedre enn ingenting

Uansett hvordan man velger å få inn fysisk aktivitet i ferien, er det viktig å huske at litt aktivitet er bedre enn ingenting. Norske helsemyndigheter anbefaler voksne å være fysisk aktive i minst 150 minutter hver uke. Ved høy intensitet kan man nok utbytte ved å halvere til 75 minutter. Kombiner gjerne moderat og høy intensitet for større gevinst.

Tren med TRX slynge ute

Treningsøkter du kan gjøre på ferie