Treningsrutiner: 7 tips til rutiner som varer 

Hjemmetrening og treningsrom hjemme har blitt en stadig mer populær måte å opprettholde en sunn og aktiv livsstil på. Kom tilbake til, eller etabler nye treningsrutiner ved å dra nytte av tilgjengelig treningsutstyr og moderne og funksjonelle treningsapparater hjemme.


Planlegg og sett mål

Hva ønsker du å få ut av treningen? Ved å reflektere over hva du ønsker å oppnå med treningen, vil det hjelpe deg med å lage en målrettet og motiverende treningsplan. Målene kan variere fra å øke muskelstyrken og kondisjonen, til å forbedre helsen eller opptrening og rehabilitering. Et klart og definert mål vil gi deg en retning å jobbe mot.

Skap et treningsrom

Et eget rom dedikert til trening hjemme har flere fordeler som kan bidra til å forbedre treningsopplevelsen. Her kan du ha mer tilpasset treningsutstyr og soner, og du kan organisere det slik at det gir optimale treningsøkter. 

Velg riktig treningsutstyr

Har du som mål å øke muskelstyrken? Velg det styrketreningsutstyret som gir mulighet for variasjon og progresjon i treningen. En komplett styrkepakke er sammensatt av alt utstyr du trenger for å trene hele kroppen. Frivekter som manualer, kettlebells og YBells er allsidige og kan brukes til en mengde øvelser og muskelgrupper. Les mer om styrketreningsutstyr til hjemmetrening her!

Sportsmaster har et stort utvalg kondisjonsapparater til hjemmetrening, som blant annet tredemøller, spinningsykler og romaskiner. Å ha tredemølle hjemme er blitt stadig mer populært. Se våre tips til valg av tredemølle til hjemmetrening her.

Treningsrom hjemme
Treningsrom hjemme

Utforsk online trening

Online trening gir en fleksibel tilnærming til fysisk aktivitet, hvor du kan delta i treningsøkter uavhengig av tid og sted. Via virtuelle plattformer og treningsapper kan du få tilgang til varierte treningsøkter, fra kondisjon og HIIT til styrke eller yoga. Finn de øktene som passer dine preferanser og mål. Den økte tilgjengeligheten av online treningsressurser gjør det enkelt å få profesjonell veiledning og å opprettholde en aktiv livsstil.

Varier treningen

Å variere treningen er avgjørende for å oppnå langsiktige resultater, unngå stagnering og å opprettholde motivasjonen. Kroppen tilpasser seg raskt gjentatte treningsøvelser. Ved å variere treningen kan du utfordre forskjellige muskelgrupper og unngå at kroppen blir for vant til en bestemt type trening. Å gjøre den samme type trening dag etter dag kan føre til manglende motivasjon. Variasjon i treningen kan bidra til å holde deg mentalt engasjert og motivert for å nå målene.

Lag en treningsplan

Få en strukturert tilnærming til treningen ved å ha en treningsplan. Få en plan på når og hvor lenge du skal trene, slik at det blir en del av rutinene dine. Med en treningsplan er det lett å holde oversikt over ulike økter, legge inn progressiv belastning og oversikt over hviledager og restitusjonstid.

Lytt til kroppen din

Å komme tilbake til trening etter en pause kan være krevende. Lytt alltid til kroppen din og unngå overbelastning. Start med moderat intensitet og øk gradvis etter hvert som du bygger styrke og utholdenhet.