Slik lager du ditt eget hjemmegym

Drømmer du om et treningsrom hjemme, men vet ikke helt hvor du skal starte? Her er våre tips til hvordan du innreder hjemmegym, uansett om du har liten eller stor plass til rådighet. 


Før du bestemmer deg for hva slags treningsutstyr du vil ha og hvordan hjemmegymmet skal innredes, bør du kartlegge hvor stor plass du faktisk har til disposisjon og hvilket treningsutstyr som er det viktigste å få på plass for at det skal være motiverende å trene hjemme. Du bør også vurdere hvordan isolasjonen og ventilasjonen er, gulv og takhøyde. Noen apparater krever god takhøyde, som tredemøller. Skal du ha tredemølle bør du ta høyden fra gulv til løpeband, høyde på høyeste bruker og legge til minst 20 cm. Det er takhøyden du bør ha ved bruk av tredemølle hjemme. 

Hvilket rom skal du innrede som treningsrom? Skal man ha treningsrom i uisolert garasje eller bod, kan temperaturforskjeller og fukt skape utfordringer for blant annet elektronikk. Mange velger likevel å gjøre det, og det går som oftest bra. 

Hva med gulv til hjemmegym? Treningsgulv er lurt å ha for å beskytte gulvet og dempe lyd. Styrketrening som vektløfting og trening som medfører dropp og støt mot gulvet bør ha dempegulv. Under kondisjonsapparater som tredemøller og romaskiner bør man ha underlagsmatte, som reduserer vibrasjoner og beskytter gulvet. 

Du bør vurdere hvor mye du er villig til å investere i treningsrommet. Tredemøllene, for eksempel, kommer i mange prisklasser. Her må man finne en tredemølle som egner seg best til sitt bruk. De fleste vil ha glede av treningsutstyr til både kondisjonstrening og styrketrening. Man kommer langt med en tredemølle og et sett manualer, men med litt mer utstyr har man flere treningsmuligheter og det blir kanskje litt mer motiverende å ta i bruk treningsrommet. Vi har derfor satt opp noen forslag til treningsutstyr til bruk i treningsrom hjemme, til både 10, 15 og 25 kvadratmeter. 


Hjemmegym på 10 kvm
Treningsrom på 10 kvm

Hjemmegym på 25 kvm
Treningsrom på 25 kvm

Ta kontakt med oss for råd og hjelp til valg av apparater og utstyr til hjemmetrening.