Treningsrom på jobb

Dette bør du tenke på når du skal investere i treningsrom for ansatte.


Paragraf 3-4 i Arbeidsmiljøloven formidler det klart at «Arbeidsgiver skal, i tilknytning til det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet, vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakere». Et helsefremmende tiltak kan være treningsrom på jobb.

Ofte er det de mest aktive som i utgangspunktet ønsker treningsrom. Likevel bør man sørge for å investere i treningsutstyr som gir alle ansatte rom til å trene, også de som trenger hjelp til å komme i gang med treningen. Tilpass utstyret etter de ansattes behov og ønsker. Er det flere som ikke er kjent med styrketrening, vil det være lettere for dem å ta i bruk styrkeapparater enn frivekter. Da blir terskelen for å benytte seg av treningsrommet lavere, og det blir lettere å skape rutiner for å opprettholde den fysiske aktiviteten.

3D tegning av treningsrom

Ikke undervurder styrketreningsapparatenes betydning for de som trenger å tilvennes et nytt og aktivt liv. De som trenger å komme i gang har lettere for å begynne i treningsapparater. Det er enkelt, trygt og mange opplever rask mestring og dermed treningsglede og motivasjon for å fortsette treningen, enten på egenhånd eller i felleskap.

Gode styrketreningsapparater kjennetegnes med årevis av forskning på naturlige bevegelsesbaner som gjenspeiles i god biomekanikk, valg av materialer og lang levetid på treningsapparatet. Treningsapparater med anerkjent biomekanikk blir også omfavnet av de som er vant til å trene. Styrketreningsapparater gjør det mulig å ha felles treningsøkter som sirkeltrening, uansett treningsnivå. 

Hvordan innrede treningsrom på jobb?

Sportsmaster har lang erfaring og mye kunnskap fra treningsindustrien. Vi hjelper deg å finne løsninger som passer deg og dine behov enten du skal innrede treningsrom hjemme, bygge bedriftsgym eller innrede treningsstudio.

Vi hjelper deg i alt fra tegning og valg av treningsutstyr, til levering og montering. 

Kontakt gjerne en av våre dyktige selgere for råd og veiledning i blant annet tegning av treningsrommet, valg av kondisjons- og styrketreningsutstyr og tilleggsvarer. 

3D-tegning av treningsrom

I prosessen med å innrede et treningsrom eller treningssenter, kan vi tegne opp og illustrere 3D-bilder av hvordan trimrommet kan se ut med diverse treningsutstyr. Dette gir deg et bedre bilde av hvordan helheten vil se ut til slutt, og hvordan rommet kan deles inn i ulike soner, som med styrketrening i rack og kondisjonsapparater.

Hvilket utstyr trenger man?

Riktig treningsutstyr og innredning av treningsrommet gjør at de ansatte tar i bruk trimrommet! Her er det flere faktorer å tenke på når det gjelder hva treningsrommet skal brukes til. 

  • Individuell trening

  • Sirkeltrening for ansatte

  • Styrketrening

  • Kondisjonstrening

  • HIIT (high intensity interval training)

  • Teambuilding

Treningsrom
Treningsrom

I valg av styrketreningsutstyr har man mange valgmuligheter. Alt fra frivekter, som manualer, vektstenger og kettlebells, til styrkeapparater, racks og multigym. Ved å avdekke hvilket behov og ønsker de ansatte har gjør man et valg på hvilket styrketreningsutstyr man skal investere i.

I tillegg til å velge variert styrketreningsutstyr, er det også lurt å tilby de ansatte forskjellig kondisjonsutstyr. Tredemølle, ellipsemaskin, spinningsykkel og romaskin er sikre valg til treningsrommet på arbeidsplassen. Det kan også være en fordel med basistreningsutstyr, som slynger, treningsmatter og plyobokser. Dette gir de ansatte mulighet for variert trening. 

Med utstyret på plass bør man også vurdere hvilket treningsgulv man skal velge. Sportsgulv er dempende, lydisolerende, slitesterkt og skåner gulvet.

Se gjerne våre referansekunder her for inspirasjon til treningsrom på arbeidsplassen.

Vi er med i prosessen fra idé til ferdig innredet treningsrom:

1. Dialog om muligheter og rammer – budsjett, areal, vurdering av ønsker og behov

2. Valg og sammensetning av treningsutstyr tilpasset bedriftens ansatte og målgruppe

3. Innredning og uttrykk – vi tegner og visualiserer treningsrommet

4. Levering og montering

5. Opplæring i bruk av treningsutstyret

6. Service- og vedlikeholdsavtale