10 beste treningsappene til kondisjonstrening

Sliter du med motivasjonen eller vil få enda mer ut av treningen din? Da kan en treningsapp være løsningen. Det finnes utallige treningsapper til både smarttelefoner og treningsklokker, men hvilken app dekker ditt behov og dine ønsker best? Her er en oversikt over flere gode treningsapper til kondisjonstrening innendørs.


Zwift

Zwift er en populær treningsapp blant både syklister og løpere. Den virtuelle treningsverdenen i Zwift gir deg mulighet til å sykle eller løpe med andre brukere fra hele verden. Dette gir både motivasjon ved at man ikke trener alene, men også konkurranseinstinkt.

Zwift støtter en rekke ANT+ sensorer, og de fleste wattmålere, kadens og pulsmålere. For å koble til tredemølle eller spinningsykkel fra Sportsmaster krever det at apparatet har Bluetooth. Appen kan også kobles til sykkelrulle med ANT+.

Logger du treningen i Strava kan du enkelt koble opp din profil på Zwift med Strava, og dele øktene dine der også.

Zwift treningsapp

Kinomap

I appen Kinomap kan du trene i både kjente og ukjente ruter over hele verden. Det er en Google-utviklet app med tusenvis av videoer for løping, roing, klatring og sykling, kombinert med treningsprogram. Videoene spilles av i originalhastighet, eller i ditt tempo i treningen. Motstanden eller stigningen i løypa overføres til treningsapparatet på de apparatene hvor det gjøres på computeres. Underveis i økten får du oversikt over ruten, hastighet, strekning, tid, puls og annet. Rutene har også et leaderboard, og du kan også utfordre andre Kinomap-brukere i de ulike rutene og løypene.

Kinomap treningsapp

RunSocial

RunSocial er en treningapp til tredemølle. Appen har et stort utvalg løperuter fra rundt omkring i verden, med ulik lengde, høydeprofil og miljø. Hva med en løpetur i de sveitsiske alpene? Eller maratonløp i Praque Digital Marathon? I gratisversjonen får du tilgang til demoløyper, mens med en betalt profil får du tilgang til alle løypene i appen.

Det er hastigheten du har på tredemøllen som styrer hvor fort videoen spilles av. Appen kobles enkelt til tredemøllen via Bluetooth.

Runsocial treningsapp

Strava

Strava er en populær treningsapp blant syklister og løpere. Appen brukes først og fremst til å spore rutene eller løypene med GPS, og å analysere egen aktivitet med verdier som distanse, fart, hastighet og høydemeter.

Med Strava kan man sammenligne sine egne tider på strekninger med andre brukeres tider, via segment-delen. Segment er en del av en veistrekning eller sti, som er registrert av brukere på Strava. Det gjør at alle som fullfører segmentet kan sammenligne sine tider.

Strava har også en kartfunksjon som gjør det mulig å planlegge og tilrettelegge for løpeturer og sykkelturer. Der kan man velge startsted, lengde og høydeprofil, og se et utvalg løyper som ligger klart i appen.

Flere treningsapper er kompatible med Strava, som Zwift og Kinomap. For å føre treningsdagbok på Strava kan man laste opp øktene fra Zwift og Kinomap på Strava, og dermed få kontroll over både de virtuelle treningsøktene og utendørsaktivitetene.

Strava er også et sosialt nettverk, hvor man kan følge med på venners og profesjonelle idrettsutøveres aktiviteter og gi kudos og kommentarer. Du kan også delta i Strava challenges og grupper.

Strava treningsapp

Myzone

Myzone er et pulsbelte og app som gir deg full oversikt over treningsøktene både underveis, med pulsmåling, intensitetssoner og kaloriforbruk, samt etter endt trening med sammendrag og treningshistorikk. Alt leses av i appen. Der er det også mulig å knytte kontakt med andre Myzone-brukere, delta i konkurranser og å gi hverandre tilbakemeldinger.

Med MZ-Remote kan du delta på gruppetimer inne i appen. Der ser du også egen, og andres, intensitetssoner underveis i treningen, og en instruktør veileder deg gjennom treningsøkten.

Myzone kan kobles til pulsklokker som Apple Watch og Garmin, eller treningsapper som Strava, MyFitnessPal og MapMyRun. Med Ant+ vil du også kunne se pulsen på computeren på flere typer kondisjonsapparater når du bruker pulsbeltet.

Myzone pulsbelte

TrainerRoad

TrainerRoad er en app for deg som bruker sykkel innendørs. Appen gir deg ingen videoer eller virtuelle treningsverdener, som Zwift og Kinomap, men fokuserer på treningsprogrammene. Appen har over 1 000 treningsøkter å velge mellom, og du kan også lage dine egne økter hvis du vil det. Det er TrainerRoads egne sykkeltrenere som har utviklet treningsprogrammene, så du vet det er kvalitet i øktene i appen.

Det anbefales at du gjennomfører en FTP-test når du tar i bruk appen for første gang, da resultatene på den styrer nivåene du trener i øktene.

Du kan både sende treningsdata fra TrainerRoad til Strava, og omvendt. Det passer for deg som vil bruke Strava til sykkel utendørs, og TrainerRoad til innendørs sykling.

TrainerRoad treningsapp

Sufferfest

Sufferfest kan minne litt om Zwift, minus det sosiale. Sufferfest er for individuelle prestasjoner og økter. Appen har treningsvideoer i ulike kategorier, som sprint, klatring, varighet, IF og TSS. Sufferfest forteller deg underveis i økten hva du skal gjøre, for eksempel om du skal stå og trå, holde en bestemt watt, sittestilling eller tråkkfrekvens.

Før du tar i bruk øktene til Sufferfest bør du gjennomføre 4DP-testen. Resultatene fra testen sier noe om hvor mye watt du klarer å hold i fem sekunder, ett minutt, fem minutter og 20 minutter. Resultatene fra testen gir deg også en profil på hva slags type syklist du er, og hva du bør forbedre av svakheter, og hvilke styrker du har.

Sufferfest treningsapp

Rouvy

Rouvy er en treningsapp for både innendørs løping og sykling. Appen har et stort utvalg virkelige ruter og AR-løyper. I motsetning til treningsapper som simulerer virtuelle verdener og simulering av ekte veier, bruker Rouvy videoopptak av virkelige veier og kombinerer dem med høydedata.

Over 100 av AR-rutene har genererte animerte 3D-ryttere, i tillegg til din egen avatar. Disse kan være simulerte i ruten, eller andre brukere som også er live i appen.

I tillegg til å kunne velge mellom et stort utvalg ruter å sykle og løpe i når det måtte passe deg, arrangerer Rouvy også løp for både amatører og profesjonelle og et bibliotek med 7 000 strukturerte treningsøkter tilgjengelig.

Rouvy treningsapp

FulGaz

Treningsappen FulGaz har over 2 000 timer med 4K-innhold av høy kvalitet som er håndplukket av flere bidragsytere.

Avhengig av hva du foretrekker, kan du enten spille av videoen i originalhastighet mens du trener, eller la den automatisk øke eller senke hastigheten etter ditt tempo. På skjermen vil se din egen fart, distanse, stigning og watt i sanntid mens du sykler, noe som gir deg lett overblikk og holder deg oppdatert på innsatsen og fremdriften din.

Etter endt økt kan du laste opp økten på Strava, TrainPeaks eller andre apper som krever en fit-fil.

Appen gir deg mulighet til å organisere private gruppeturer for deg og vennene dine på hvilken som helst rute.


iConsole+

iConsole+ gir mulighet for intervalltrening, Quick start og Map My Route. Koble til kondisjonsapparat med begrenset Bluetooth. Ved å koble til ditt pulsbelte kan du også følge med på puls- og intensitetssonen du er i underveis i treningen.

Med Map My Route kan du tegne opp din helt egne rute i Google Maps eller Apple Flyover, og virtuelt løpe eller sykle din egne rute. Street View- eller Flyover-bildene viser posisjonen din og høydeforskjellene i ruten justerer motstanden for treningen din. Velg en rute nær hjemme, oppdag Pyreneene, Alpene eller landskapet i Toscana.

Treningsdataene for hver økt lagres i en treningsdagbok i appen. Det gir deg oversikt over treningen din og fremgangen. Du kan også velge å dele øktene fra treningsdagboken på sosiale medier.