Hvordan starte treningssenter?

Har du en drøm om å åpne et eget treningssenter? Her er en sjekkliste for hva du bør tenke på før du bestemmer deg for å gjøre drømmen til virkelighet.


Det er både små og store ting du må tenke på før du setter i gang prosessen med å åpne et eget treningsstudio. Vi har snakket med en av våre referansekunder om hva som har vært viktig for dem i prosessen fra idé til åpnet senter, og hvilke erfaringer de har gjort seg i ettertid.

– Fremgangsmåten var å danne et godt team med samme drivkraft, og en tanke om at inntjening ikke skal være førsteprioritet, forklarer Stian Gilje i Robust Bryne.

Robust Bryne har treningsutstyr fra Sportsmaster
Robust Bryne har treningsutstyr fra Sportsmaster

Slik starter du eget treningssenter

Det er mye som må på plass i arbeidet med å åpne et eget treningssenter. Det gjelder å ha en forretningsplan i bunn, og å jobbe ut ifra denne.

– Forretningsplan besto av å finne et konsept som ikke allerede var etablert i området, sier Gilje.

Man må finne et konsept som vil kunne skille seg ut eller være konkurrerende i området senteret skal etableres. Dette retter seg også mot hvem man har som målgruppe, og hvilke tilbud man ønsker å levere.

– Vi endte da på en kombinasjon av en klinikk med fysioterapeuter, personlige trenere og kiropraktor, i tillegg til et kompakt treningssenter hvor medlemmene skal kunne føle seg trygge og sett av oss som jobber der.

Det er et tips å undersøke hvilke tilbud det finnes i nærområdet, og hva det er etterspørsel på eller et tilbud som kan være konkurransedyktig for målgruppen. 

Nemus Ullevål har innredet treningsrom

Mari Rangnes ved Nemus Ullevaal Stadion har etablert et «studio» der hun trener kunder og utøvere en til en eller i par.

Mari Rangnes jobber som personlig trener og driver med bedriftstrening, hjemmetrening og har innredet et «studio» på Nemus Ullevaal Stadion der hun trener kunder og utøvere en til en eller i par. Rangnes har et klart tips til andre som vurderer å starte opp et eget PT-studio.

– Råd jeg vil gi andre er å bare "hoppe" i det! Hvis man er en PT som er godt etablert med en kundebase på forhånd, så er det en strålende mulighet til å bare starte for seg og styre helt sin egen lille bedrift. Står mye friere, sier Rangnes.

Selv ble hun anbefalt om å kontakte Sportsmaster av en bekjent.

– Jeg fikk veldig gode anbefalinger om dere fra en bekjent som startet sitt eget PT studio i hjemmet sitt.

Med et konsept på plass, gjelder det å kartlegge kostnad og egenkapital, samt lokale og treningsutstyr.

– Vi valgte kun nødvendig utstyr og målrettet mot funksjonell trening. Ikke fokus på isolasjonsmaskiner og kropp, og få speil i treningsarealet for å fokusere på funksjon, ikke utseende, sier Gilje i Robust Bryne.

– Utstyrsparken skulle være av god kvalitet, men med fokus på å holde kostnader lave, for å ha muligheten til å investere i nytt utstyr på senere tidspunkt. Flere tilbud ble hentet inn, og Sportsmaster kom definitivt best ut, legger Gilje til.

Robust Bryne valgte leasing av treningsutstyr, som gir dem mulighet til å prøve ut treningsutstyret og se om det er noe som passer deres medlemmer, før de velger investere i nytt utstyr selv.

Vår styrke ligger i personlig veiledning fra kompetente medarbeidere som er aktive utøvere, og som selv bruker mye tid på trening, både ute og inne. Vi deler gjerne vår kompetanse med deg slik at du finner det produkt som passer deg og dine behov. Vi tilbyr også å tegne opp og skissere treningslokalet for deg, og kan komme med råd og anbefalinger i valg av treningsutstyr. Kontakt en av våre selgere for tilbud på salg@sportsmaster.no