Dette må du vite når du skal kjøpe airtrack

Airtrack er en oppblåsbar turnmatte, som ofte benyttes til turn, cheerleading og lignende. Matten har blitt svært populær de siste årene, og brukes av både barn og voksne til lek og trening. Matten kan brukes både inne, ute og på vannet!


Airtrack turnmatte

Hos Sportsmaster får man kjøpt airtrackene i tre forskjellige størrelser, 3 x 1 m, 4 x 1 m og 5 x 1 m. I tillegg finnes de i tre forskjellige farger, og alle med en midtlinje på langs og på tvers, slik at man kan trene på nøyaktighet.

Det følger med en elektrisk pumpe til airtracken, slik at man selv kan justere hvor hard matten skal være. En hard og fast overflate gir mer stabilitet på matten, og samtidig god spenst. For mykere landinger velger man mindre luft, noe som også gir mindre sprett. Prøv deg frem med tykkelsen og juster ved å bruke ventilene.

Airtracken kan enkelt tas med på hytta, til vannet eller andre steder. Tøm den for luft og pakk den i transportbagen som følger med. Det sikrer trygg oppbevaring av turnmatten mens dere er på reise.

For en lengre tumblingbane kan man enkelt koble flere airtracks sammen ved å bruke borrelås. Med borrelåsfunksjonen kobler man to airtracks sammen i enden. Dette sørger for at mattene sitter godt sammen, og gir en lengre bane til å utføre flere øvelser etter hverandre.

borrelås til airtrack

Hva brukes airtrack turnmatte til?

En airtrack gir deg god spenst, og fungerer nærmest som et springbrett og en landingsmatte samtidig. Derfor er det mange som bruker denne treningsmatten til turntrening, som et trygt underlag til bruk når man skal øve på nye turntriks eller øvelser. Matten blir også brukt til gymnastikk og cheerleading i organisert idrett. Man får god sprett og kan dermed få høyere hopp, som kan være til hjelp for å lære nye triks. Med trening og øvelse får man mestringsfølelse og evnen til å klare triksene også utenfor turnmatten.

Det myke underlaget gjør airtracken også optimal til å trene balanse og stabilitet, som for eksempel ulike hinke- og hoppeøvelser. Underlaget er støtdempende, og vil virke forebyggende for skader. Airtracken er fin å bruke når man skal lære seg nye øvelser, da man lander tryggere og man får mindre belastningen på knær og ankler.

Sportsmaster airtrack
Sportsmaster airtrack
Sportsmaster airtrack

Se video for øvelser som kan gjøres på airtrack: