Sportsmaster lanserer tredemøller med lamellbånd og kulelagre

Endelig en lamellmølle med topp ytelse og kvalitet til fornuftig pris!


Lamellmøller

Lamellmøller er bygget på en helt annen måte en tradisjonelle tredemøller. Båndet er tungt (40kg), leddet og består av mange gummilameller som ruller på kulelagre. Når det først er i gang så får det moment og går med vesentlig mindre friksjon enn vanlige tredemøller. Dette gir en bedre løpsfølelse, mindre slitasje og anslagsvis 50% mindre energiforbruk. Det blir mindre slitasje på alle mekaniske deler. Tredemøllene vil i praksis være bortimot vedlikeholdsfrie.
Du hører ikke de samme trampene som du gjør på en vanlig tredmemølle.

Lamellmøllene finnes i 2 varianter: Ikke motorisert og motorisert.


Lamellmølle Assault Air Runner

Ikke Motoriserte lamell tredemøller:

Sportsmaster lanserte i 2017 Assault Air Runner.

Dette er mølla som bl.a. er benyttet i Crossfit Games. Denne er laget på en kurvet bane, tilsvarende bunnen på et hamsterhjul. Man genererer med andre ord sin egen fart uten å holde i noe håndtak. Disse krever noe mer av brukeren og vil gi en høyere kaloriforbrenning. De egner seg spesielt godt til intervalltrening / HIIT ( High Intensity intervall training). De vil og være mer skånsomme på knær og ledd enn andre tredemøller.

Kjøp Assault Fitness AirRunner

Motoriserte lamell tredemøller

Woodway har vært den mest kjente av disse og de har bl.a. levert de fleste møller til Olympiatoppens toppidrettsenter.  Sportsmasters prosdusent, Tung Keng Ltd, lanserte i 2018 sine egne versjoner som vi vurderer som fullt på høyde med Woodway sine. Lamellene er fra samme produsent som Woodway.  Etter at vi selv har testet disse, ser vi at komfort og løpsfølelse ligger et hakk over tradisjonelle tredemøller. En annen stor fordel er at man ikke hører trampene på samme måte. 

Sportsmaster leverer 2 varaianter  av motoriserte lamell tredemøller. Begge tåler tungt bruk, men den ene er litt smalere, mindre motor og har lavere topphastighet (20 vs. 25 km/t).