Treningstrender 2022: Nykommer på 2.plass på trendlista

Hvert år kårer The American College of Sports Medicine (ACSM) hvilke treningstrender som antas å dominere i år. Nytt i år er noe som har blitt stadig mer populært de to siste årene, nemlig hjemmetreningsrom.


I 2021 var det onlinetrening som tronet på 1.plassen i ACSM sin liste over treningstrender. Det var noe som kom for fullt da koronapandemien for alvor slo til i 2020. Onlinetrening ble en løsning for mange stengte treningssentre, da treningen måtte foregå hjemme. På årets trendliste faller derimot onlinetrening helt ned til 9.plass.

Trening hjemme er på 2. plass på listen over treningstrender i 2022

Bærbar treningsteknologi på topp

Bærbar treningsteknologi er tilbake på topp, som i 2019 og 2020. Med dette menes aktivitetsklokker, smartklokker, skrittellere, pulsmålere og lignende. Et aktivitetsarmbånd måler aktiviteter som skritt, forbrente kalorier og søvn, mens treningsklokke er noe mer avansert, med GPS og pulsmåling, samt måling på gjennomsnittshastighet, avstand, tid og lignende. 

Interesserer man seg for puls og pulstrening, er pulsbelte det beste å bruke. Et pulsbelte er mer nøyaktig enn håndleddsmålingene til sportsklokker. Dermed får man et mer sannferdig bilde av pulsen og intensiteten på trening. Pulsbelte er best egnet til å måle effekten av kondisjons- og utholdenhetstrening, og pulstrening.

Treningsrom hjemme

På andreplass på årets trendliste går til treningsrom hjemme. Dette er også første gangen hjemmetreningsrom er på listen over treningstrender. 

Treningsrom hjemme vil være et populært alternativ til treningssentre, som en konsekvens av koronapandemien, forklarer ACSM. Folk vil fortsette å oppholde seg mye hjemme, og vil dermed dra nytte av å ha forskjellige treningsutstyr tilgjengelig hjemme. Et trimrom hjemme kan bestå av både mindre utstyr som stepkasse, kettlebell og treningsstrikker, eller større kondisjonsapparater og styrketreningsutstyr

Trenger du inspirasjon til å innrede treningsrom hjemme? Ta en titt på våre forslag til treningsrom eller referansekunder for å bli inspirert. 

Treningsrom hjemme er blitt mer populært
Trimrom hjemme gjør trening lett tilgjengelig

Treningstrender 2022

Dette er listen over treningstrendene ACSM rangerer for treningsåret 2022.

 1. Bærbar treningsteknologi

 2. Treningsrom hjemme

 3. Utendørsaktiviteter

 4. Styrketrening med frivekter

 5. Trening for vektreduksjon

 6. Personlig trening

 7. HIIT - høyintensitets intervalltrening

 8. Egenvektstrening

 9. Online live og on-demand trening

 10. Helse- og velværeveiledning

 11. Trening for eldre

 12. Trening som medisin

 13. Ansette sertifiserte fagpersoner innen trening

 14. Funksjonell trening

 15. Yoga

 16. Mobile treningsapper

 17. Personlig trening online

 18. Lisens for treninspersonell

 19. Livsstilsmedisin

 20. Gruppetrening