Treningstrender 2024: Helse og livsstil i fokus

Hvert år presenterer The American College of Sports Medicine (ACSM) sine funn over hva som kommer til å trende i treningsbransjen det kommende året. På årets liste ser man et økt fokus på helse og velvære.


ACSM lanserer hvert år en global spørreundersøkelse innen treningsbransjen med formål om å identifisere og forutsi trender som vil dominere i treningsbransjen det kommende året. Det er ulike profesjoner innen trening som deltar.

Dynamisk trendliste

Listen over treningstrendene er dynamisk og reflekterer skiftende behov i treningsbransjen. De seneste årene har onlinetrening, frivektstrening og egenvektstrening preget trendlisten, da dette var noe som var populær under pandemien. Nå ser man en endring i hva som trender i treningsbransjen, med mer fokus på teknologi, sertifiserte fagfolk og helsefremmende tiltak.

Helse og velvære

Årets toppnotering, bærbar teknologi, har vært på topp tre siden 2016, og ser ut til å fortsette trenden. Nytt av året er helsefremmende tiltak på arbeidsplassen, som ikke har vært på trendlisten siden på flere år. Nå er flere interesserte og opptatt av helsefremmende tiltak på arbeidsplassen. Dette kan være tiltak som trening i arbeidstiden, sosiale tiltak som frivillige treningsgrupper, interne lavterskelkonkurranser eller å oppmuntre til å gå eller sykle til jobben.

Punktene med trening for mental helse, livsstilsmedisin, trening som medisin og trening for vektnedgang tyder på et økt fokus på helse og velvære det kommende året.

Personlig trener med kunde

Treningstrender 2024

 1. Bærbar teknologi

 2. Helsefremmende tiltak på arbeidsplassen

 3. Treningsprogram for eldre

 4. Trening for vektnedgang

 5. Refusjon til kvalifiserte fagfolk

 6. Ansettelse av sertifiserte fagfolk

 7. Treningsapper på mobiltelefon

 8. Trening for mental helse

 9. Utvikling og motivering av trening for unge

 10. Personlig trening

 11. Livsstilsmedisin

 12. Utendørsaktiviteter

 13. Helse/velvære coaching

 14. Funksjonell trening

 15. Yoga

 16. Trening som medisin

 17. Tradisjonell styrketrening

 18. Datadrevet treningsteknologi

 19. Online personlig trening

 20. Høyintensitets intervalltrening (HIIT)