Nybegynner på tredemølle? Slik velger du riktig tredemølle til hjemmebruk

Har du liten eller ingen erfaring med jogging eller løping fra før av, kan det å trene på tredemølle være en god måte for deg som nybegynner å komme i gang med treningen på. Her er våre beste råd til deg som er ny i trening og vil ha tredemølle hjemme.


Tredemøller passer til alle nivåer. På en tredemølle er det enkelt å følge med på tiden, og man kan justere hastigheten fra gange til rask løping på bare noen få sekunder. I tillegg kan du justere stigningen, for å få mer motstand og utfordring i treningen. Du styrer selv hastigheten på løpebåndet, og kan enkelt følge med på computerdisplayet for å måle hastighet, tid, stigning, kaloriforbruk (estimert). Ved å ha en tredemølle hjemme er det lettere å komme i gang med treningen ved at det er tilgjengelig når det passer deg, du styrer øktene helt selv og kan tilpasse treningen til ditt nivå.

Tredemølle til nybegynner

På Sportsmaster sine tredemøller er det ferdig innlagte programmer som gjør at du ikke trenger noen kunnskap om trening for å komme i gang. Treningsprogrammene er forhåndsdefinerte, og hastigheten og stigningen justerer seg automatisk etter hvilket program du har valgt. Du kan også stille inn tredemølla med ønsket stigning og fart manuelt, og ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet etter hvert som du opplever fremgang og forbedring i formen. 

Når du skal velge tredemølle til hjemmebruk, er det flere faktorer du må tenke på, uansett om du er nybegynner eller aktiv mosjonist. Det er fire faktorer som er viktig å ta hensyn til ved valg av tredemølle hjemme:

  1. Vekt på tyngste bruker

  2. Hvor fort det skal løpes eller om den primært skal brukes til gange

  3. Lengden på treningsøktene (hvis ofte mer enn en time)

  4. Miljø den står i og hva som motiverer

Faktorene 1-3 er viktig for å velge riktig dimensjon. Når rammen gir etter, blir løpsfølelsen dårligere og risiko for skader på tredemølla øker. Motoren må være dimensjonert for bruken.

Tredemølle T3
Tredemølle T70

Tredemølle hjemme

Skal man primært bruke tredemøllen til gange, eller brukes av lettere personer, vil tredemølle T2, T5 BT og T9 BT være gode alternativer. Disse møllene er ikke egnet for tyngre brukere som løper relativt raskt. Til slikt bruk anbefaler vi en tredemølle med mer kraftig motor. Fordelen med T3, T5 BT og T9 er at det er tredemøller med god demping og enkel og oversiktlig computer. De er også oppslagbare, så du kan frigjøre gulvplass når den ikke er i bruk. De samme spesifikasjonene gjelder også tredemølle T19, men denne oppnår en høyere hastighet, 1-20 km/t, enn de ovennevnte. 

Tredemølle T46 er vår letteste faste tredemølle. Denne kan ikke slåes opp. T46 egner seg til lettere og middels tunge løpere som ønsker en stabil og god løpsfølelse til en god pris. Denne tredemøllen har en stillegående AC-motor som gjør at den vil holde i mange år. Tredemøllen har tolv forhåndsdefinerte treningsprogrammer, som kan være til inspirasjon og motivasjon for å få gjennomført treningsøktene. 

Er du ny i trening, men har som mål å fortsette og øke treningsmengden? Da kan det være lurt å investere i en tredemølle som er dimensjonert for større og tyngre bruk. Tredemølle T70 og T85 er møller som dekker mange behov. De er godt egnet for tyngre og/eller hurtige løpere, og tåler mye kontinuerlig bruk. Begge disse tredemøllene er oppslagbare, slik at du kan frigjøre gulvplass når de ikke er i bruk. T85 er en forsterket utgave av T70, med en noe kraftigere motor og høyere topphastighet. T85 har dog ikke variabel demping, slik T70 har. På T70 får du ”Multi – Flex”, som er variabel demping med fire nivåer.

Har du spørsmål eller trenger råd og hjelp til valg av tredemølle? Kontakt en av våre dyktige selgere på telefon 66 85 04 60 eller e-post post@sportsmaster.no.