Opplev den digitale treningsverden med Sportsmaster

Vil du bestige høye fjelltopper, ta ledelsen i Tour de France, eller konkurrere mot vennene dine i real time? Apper til treningsapparater åpner opp en helt ny og opplevelsesrik treningsverden. Les mer om de spennende mulighetene her.


Den digitale treningsverden er i en rivende utvikling, og det finnes i dag et utall av treningsapper av god kvalitet som gjør innendørs trening mer strukturert, motiverende og opplevelsesrik.

Sportsmaster jobber stadig med å utstyre flere kondisjons- og HIIT-apparater med såkalte Ant+ og Bluetooth-protokoller. Det gjør at du kan koble deg til den digitale verden hjemme i ditt eget treningsrom, eller som et ledd i gruppetrening med storskjerm.

Ved å besøke Sportsmaster på Nesbru, har du snart mulighet til å teste flere spennende alternativer og oppsett.

Treningsapper med spennende funksjonalitet for alle formål

Uavhengig av hvilket nivå du er på og hva du ønsker å få ut av treningen din, finnes det en treningsapp som passer deg. Grovt sett kan vi dele inn appenes funksjonalitet inn etter 4 formål:

● Imitere «real life» med tusenvis av videoer fra hele verden. Det kan være ikoniske klatreturer, Tour de France-etapper eller bare herlig motiverende natur fra hele verden. Din treningstur i varme og behagelige omgivelser kan bli en sightseeing fra hele verden.

● Gaming. Du treffer andre fra hele verden som logger seg på og beveger seg i samme rute som deg real time. Dette er spesielt aktuelt for løping og sykling.

● Konkurranser. Flere brukere kan logge seg inn samtidig og man kan ha både faktiske og virtuelle konkurranser.

● En mer strukturert og planmessig trening.

Felles for appene er at data som tråkkfrekvens, hastighet, puls, watt etc. overføres til appene. Selve appen kan eventuelt speiles over på TV/skjerm med tilgjengelig teknologi (f.eks. AirPlay, ChromeCast, Apple-TV, HDMI kabel etc.)      

Les mer om mulighetene de ulike appene tilbyr og hvilke treningsapparater du kan koble opp, under.

zwift

Hvilke treningsapparater kan du koble til appene?

Vi i Sportsmaster har en rekke treningsapparater som er kompatible med appene, og som gir deg mer ut av treningen: Disse er merket med:

Tredemøller

● Sportsmaster T5 BT (begrenset bluetooth)

● Sportsmaster T9 BT

● Sportsmaster T19 (begrenset bluetooth)

● Sportsmaster T46 BT

● Sportsmaster T210 BT

 Sportsmaster T280 BT

● Sportsmaster T300 BT

● Sportsmaster Alpha Runner HD

● Sportsmaster Alpha Runner Plus

Assault AirRunner

Romaskiner

● XEBEX Romaskin V2BT

● Concept C2

Spinningsykler

● Sportsmaster S710

● Life Fitness ICG 6

● Life Fitness ICG 7

● Life Fitness ICG 8

● Sykkelcomputer Bion DT3263 (kan monteres på S30 og S610)

Ergometersykler

● Sportsmaster U120 BT

● Sportsmaster U200 BT

● Sportsmaster RB200 BT

Airbikes

● XEBEX AirPlus Cycle BT

● Assault Fitness AirBike Pro

● Assault Fitness AirBike Elite

Klatremaskin

● XEBEX Climber

Ellipsemaskin

Sportsmaster E35 BT (begrenset bluetooth)

Sportsmaster E90 BT (begrenset bluetooth)

Sportsmaster E200 BT

Kompatible treningsapper for innovativ kondisjonstrening

De mest brukte er:

For apparater rmed full bluetooth: Zwift og Kinomap

For apparater med begrenset Bluetooth: Kinomap og iConsole+

● Kinomap er en Google-utviklet app med tusenvis av videoer for løping, roing, sykling og klatring, kombinert med treningsprogram. Det inneholder løpende filmer kombinert med et «leaderboard» med andre fra hele verden. Du kan også få treningstips og klasser. Du kan sette opp avtaler med venner for å løpe samme rute.

● ZWIFT kombinerer effektiv trening med gaming i en virtuell verden, og lar deg sykle og løpe sammen med brukere fra hele verden. Du har en avatar som viser deg i den virtuelle verdenen.

Ønsker du enklere, men likevel gode treningsapper, finnes det også et mylder av andre alternativer. De beste treningsappene i tillegg til de overstående vil sannsynligvis være blant disse:

● iConsole

● RunSocial (app til tredemølle)

● GymTrakr

● TrainerRoad (triathlon)

● Sufferfest (løping, triathlon, yoga, sykling)

● Xert (ANT+)

● Velpro (også utendørs)

● Rouvy

● FulGaz

Flere apper er laget for å kunne kombineres med utendørstrening eller treningsapper som Strava og MyZone. Dersom du er ute etter gratis treningsapp, vil de fleste treningsappene være gratis i en prøveperiode og deretter en mindre månedlig avgift.

kinomap

Kompatible ANT+-apper til gruppetrening

ANT+ har lengre sendedistanse og egner seg til derfor ypperlig til gruppetrening. Utstyr med ANT+ tillater at man kan vise flere brukere på en skjerm. Opplysninger som distanse, kalorier, watt, puls og lignende kan da komme opp på en felles skjerm.

Andre alternativer for effektiv kondisjonstrening

Har du ikke en tredemølle som er kompatibel med Bluetooth-teknologi? Med ZWIFT Runpod kan du koble deg opp direkte til TV-en via Apple TV eller Chromecast, og vipps kan du løpe i de omgivelsene du ønsker med din egen avatar.

MyZone puls-og aktivitetsbelte er kanskje det mest innovative og motiverende hjelpemiddel som har kommet på markedet de siste årene. Det bygger på det rådende innenfor trådløs og skybasert teknologi. Det er et presist pulsbelte (99,4% nøyaktighet) som fungerer mot alle typer apparater og pulsklokker. Det måler i tillegg kalorier, tid i 5 forskjellige pulssoner og aktivitetspoeng. Det siste gir muligheter for en rekke utfordringer og treningsoppfølging på individuelt nivå eller i grupper. Alt leses på en egen app. Beltet er og kompatibelt med alle overnevnte apparater. Pulsen vil som regel kunne leses på skjermen.

Praktisk gjennomføring

Sportsmaster har testet forskjellige løsninger, primært mot Kinomap. Det fungerer med de fleste telefoner og nettbrett hvor disse fungerer som fjernkontroll. Det benyttes en BLE 4.0 protokoll som finnes på de fleste telefoner/nettbrett av nyere dato.

Telefon eller nettbrett må først finne apparatet og parre disse. Ta kontakt med sportsmaster hvis du ikke finner den. Generelt kan du velge en Bluetooth BL 4.0 sensor.

Dernest bør telefon/nettbrett parres med en smart-TV eller PC som så kobles mot skjerm.

Her benyttes AirPlay (iOS), mirroring via Apple TV. Kinomap har sin egen kobling. Denne fungerer fint.

Det kommer også bedre løsninger med bruk av Chrome Cast.

Vår erfaring er at man fullfører de runder man velger og motiveres til å trene mer enn man ellers ville gjort. Man blir engasjert i både filmene og det såkalte «leaderboard» i Kinomap. I Zwift blir det til at man prøver å henge på de som løper/sykler forbi deg.

Når du først har funnet en effektiv løsning for å koble deg opp, vil bruk av treningsapper gi deg økt motivasjon til å trene mer. Du har mange fine opplevelser i vente.