Effektiv trening med strikk

Strikk er et enkelt å ta i bruk, og gjør øvelsene både tyngre og mer utfordrende, uten at det øker risikoen for skader.


Gjør treningen tilgjengelig hvor som helst med en treningsstrikk. Ta den i bruk på hjemmetreningen, ta den med på hyttetur eller ferie, eller ta den med som et supplement under økta på treningssenteret.  

Trening med strikk

Treningsstrikk finnes i ulik tykkelse, lengde og bredde. Med bare én strikk kan du trene alle de store muskelgruppene. Det er dog lurt å ha et par strikker med ulik motstand og lengde, så man virkelig får utfordret alle musklene under treningen. Noen synes det er mer behagelig med en kort strikk for øvelser med strikk rundt beina, mens det for øvelser for armer og overkropp kan være lurt med en lengre strikk.

trene med strikk

Trening med strikk er skånsomt for kroppen og minsker risikoen for skader, i forhold til styrketrening med vekter og manualer.

Varier styrketreningen ved å ta i bruk strikk i øvelsene. Både markløft, knebøy, hoftehev, roing og push ups kan gjøres med treningsstrikk. Det finnes utallige øvelser man kan gjøre med treningsstrikk, så her er det bare å være kreativ. Vi har satt sammen en økt med øvelser som gjøres med strikk, som sørger for en god treningsøkt for hele kroppen.

tren med strikk

Treningsstrikk kan også brukes i øvelser for å avlaste kroppsvekten, som for eksempel i dips og pull ups eller chins. Her brukes det lange strikker som kan festes til racks, anker eller noe egnet stativ utendørs eller hjemme. Tykkelsen på strikken avgjør hvor lett eller tung øvelsen bli, og er et godt verktøy å ta i bruk for å trene på å klare sin første pull up med kroppsvekt. Tykk strikk avlaster mer av kroppsvekten enn en tynn strikk. 

Trening med strikk passer både for nybegynneren og for de godt trente, da man kan velge strikk med ulik styrke. Man kan også tilpasse repetisjonene på øvelsene til hvilken motstand man har på strikken, og dermed variere mellom tung styrketrening og mer høyintensitetstrening. Strikker med ulik lengde og tykkelse medfører ulike egenskaper, og det kan anbefales å ha et par forskjellige strikker for å få maksimalt utbytte av treningen.