Valg av tredemølle

Med mange forskjellige tredemøller på markedet kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter når du skal kjøpe mølle. Under har vi satt opp noen punkter som kan hjelpe deg i valg av tredemølle

Hjelp til valg av tredemølle

Kriterier for valg av tredemølle

Trening på tredemølle er svært populært da løping på tredemølle er enkelt, effektiv og gir stor treningsutbytte. Skal du kjøpe tredemølle til hjemmebruk eller til bedriften er det noen faktorer du bør tenke på. Under har vi listet opp en del kriterier for valg av tredemølle.

Tredemølle hjemme

Tredemøller til hjemmebruk skiller seg fra tredemøller på treningssentre ved at de brukes vesentlig mindre. Slitasjen blir mye mindre og kan dimensjoneres deretter. Løpsfølelsen bør ikke bli dårligere. Det er 4 faktorer som er viktig å ta hensyn til ved valg av tredemølle hjemme

 1. Vekt på tyngste bruker.
 2. Hvor fort det skal løpes eller om det primært skal gås.
 3. Lengden på treningsøktene (hvis ofte mer enn 1 time)
 4. Miljø den står i og hva som motiverer.

Faktorene 1- 3 er viktig for å velge riktig dimensjon. Mange rammer er rett å slett for spede for de krefter som virker på tredemølla. Når rammen gir etter, blir løpsfølelsen dårligere og risiko for skader på tredemølla øker. Motoren må og være dimensjonert for bruken.

Hva skal man se etter når man skal velge tredemølle:

 • Vekt og rullediameter
  Dette sier noe om hvor kraftig og stabil en ramme vil være. Jo høyere vekt og rullediameter, jo mer stabil og solid må det forventes at tredemølla er. Dimensjon på plate vil og spille inn. En tredemølle som ikke er oppslagsbar vil som regel være mer stabil.

 • Motortype og styrke
  Når det gjelder styrke så viser det seg at dette ikke alltid er et entydig begrep. Det skilles mellom AC (vekselstrøm) og DC (likestrøm) motorer. Det skilles og mellom løpende og maksimal kraft. Generelt er AC motorer mer driftssikre og vedlikeholdsfrie. De kan gå kontinuerlig og man får ut vesentlig mer kraft med samme HK tall. Når det er sagt så er DC motorer rimeligere og ofte godt nok til hjemmebruk hvis man ikke planlegger mange og lange økter.

 • Størrelse på løpeflate
  Du skal kunne løpe uanstrengt uten å tenke for mye på at du har en kant foran og bak. Hvis du skal primært gå krever det mindre løpeflate og mindre dimensjonering.

 •  Andre funksjoner
  Det er viktig at man tenker på at terskelen for å bruke tredemølla skal bli lavest mulig. De fleste trenger noe mer å hvile øynene på utover standard informasjon på displayet. Dette vil som oftest være TV på veggen. Noen tredemøller kommer med egne multimedia skjermer eller bluetooth funksjoner og tilhørende apper som kan overføres til skjerm.

Sportsmasters tredemøller til hjemmebruk

Tredemølle T3 er primært for å gå eller lettere personer.

Tredemølle T5 er tredemølle med mye demping og vil være et bra løpealternativ for lettere personer som ikke løper for fort.

Tredemølle T9 er noe kraftigere og kan være et bra alternativ til familier som ønsker å holde seg i form, men ikke prestere på et høyere nivå.

T70 – T85 er møller med høyere kvalitet og hastighet. Disse vil kunne dekke mange behov.

T210 – T300 er tredemøller beregnet på løpere som setter større krav. T300 er vår mest solgte tredemølle og har en sterk posisjon i løpemiljøet i Norge. Dette er tredemøller med god stabilitet og respons også på høyere hastigheter.

Det er et lite antall løpere på et høyt nivå som vil ha nytte av noe bedre enn de overnevnte til hjemmebruk.

For å gjøre det litt enklere for deg å velge tredemølle har vi laget denne filmen hvor du får tips og gode råd om hva du bør tenke på ved valg av mølle til hjemmebruk. Se her:

 

Tredemølle bedrift

Det blir mer og mer vanlig at bedrifter investerer i treningsutstyr til sine ansatte. Bruken vil variere stort avhengig av antall ansatte, tilrettelegging og miljø. 
Ved bruk mindre enn 1 time pr. dag, vil møller fra T85 og opp til T300 være gode alternativer. Dersom det forventes mer bruk enn dette, vil det lønne seg å investere i en kraftigere modell. Man må og tenke på om tredemøllene krever jevnlig vedlikehold. Dersom man ønsker å begrense dette så velger man en lamell tredemølle eller en som er smørefri. Lamell tredemøller vil uansett være best å løpe på, men er noe dyrere.

Tredemølle treningssenter

Sportsmaster har flere tredemøller med svært gode referanser etter flere års tungt bruk på treningssentre. Her står driftsikkerhet og høy servicegrad i høysete. T650 er den mest innarbeidede modellen. Modellen er driftssikker og er og den foretrukne modell hos Team Ingebrigtsen. Vi har en ny modell T560 som har gått i flere år i flere sentre hos Nr1 Fitness. Det kanskje mest spennende er våre nye lamell tredemøller; Alpha Runner HD og Pluss. Disse har så langt vist seg å være driftssikre, tilnærmet vedlikeholdsfrie og ha en overlegen løpsfølelse. Samtidig avgir lamell tredemøller mindre støy en tradisjonelle tredemøller.