Foam roller: Hvilken skal du velge?

En foam roller, også kjent som massasjerulle, er en type rulle som finnes i flere størrelser og med ulik hardhet og mønster. De egner seg godt som selvmassasje, til å tøye muskler og sener, samt å lette på muskelspenninger. 

Kjøp foamroller her

Foam roller

Foam rolleren kan brukes på hele kroppen. For å bruke den på bakside lår, kan du sitte på bakken og la det ene låret hvile på rullen, mens du legger det andre benet over som en vekt. Bruk armene til bevege kroppen opp og ned, slik at du kan rulle opp og ned i lårbenets retning. Start nede ved knehasen og jobb deg hele veien opp til sitteknuten, og gjenta.

Sportsmaster har flere ulike modeller foam roller

Trigger point

Trigger point er en unik rustfri stålkonstruksjon med Cold Roller som har en Gel Core som gir kald kompresjon direkte til musklene den berører. Effektene kan sammenlignes med isbad, som ofte brukes til å redusere restitusjonstiden. Fordelen med Trigger point sammenlignet med isbad er at du kan målrette behandlingen mot bestemte muskler. Den kalde rullen bidrar til raskere restitusjonstid, samt redusere metabolsk aktivitet og bremser fysiologiske prosesser, samtidig som det reduserer hevelse og nedbrytning av vev.

Rumble roller

Rumble roller er en type foam roller, men har tydeligere rugler på overflaten. Rullen gir et variabelt trykk som hjelper til å løse ledd- og muskelsmerter. 

Et alternativ til Rumble roller er Blue Wave foam roller, som brukes til dyp massasje og til stabiliseringsøvelser. 

To Top