Tren med stepmaskin hjemme

Ønsker du å trene kondisjon, men sliter med smerter i ledd og sener? Da er stepmaskinen et godt alternativ til å få økt kondisjon, da den gir mindre risiko for belastningsskader og er mer skånsomt for ledd og sener.


Stepmaskinen er et kondisjonsapparat som ligner litt på både en ellipsemaskin og en trappemaskin. Både håndtakene og stegene finner man også på ellipsen, men i stedet for den flate bevegelsesbanen, så beveger man seg mer vertikalt, som i en trapp. Dette gjør at man i større grad bruker muskulaturen i sete og ben, og man får større treningsutbytte på disse musklene i en stepmaskin enn en ellipse. 

Fordeler med stepmaskin hjemme

Med en stepmaskin hjemme er treningen alltid tilgjengelig, og dørstokkmila blir mer overkommelig. Det er både tidseffektivt og lettvint å ha et kondisjonsapparat hjemme. Med en stepmaskin er det også lettere å kombinere kondisjons- og styrketrening i samme økt, da man kan velge å bruke maskinen til mer intensitetsstyrt trening med lettere motstand, eller styrketrening rettet mot ben- og setemuskulatur, da med tung motstand på tråkkene.

Atle Lie McGrath viser Sportsmaster stepmaskin C150
Tren kondisjon hjemme med stepmaskin C150

Riktig trening på stepmaskin

Sportsmaster stepmaskin C150 er enkel å ta i bruk, og ved litt tilvenning og øvelse lærer man også teknikken for hvordan holdningen skal være, belastning og rytme i stegene. For å få best mulig utbytte av stepmaskinen bør man ta i bruk både stegene og håndtakene aktivt i treningen. Dette særlig hvis man ønsker å trene med høyere puls og intensitet. Håndtakene hjelper også til med å holde balansen selv ved høyere hastighet. 

Hold kroppen oppreist og en strak rygg. Ha føttene flatt på stegene, slik at du får press på musklene. Hold tak i håndtakene, og bruk både kraften i armene og beina for å holde bevegelsene i gang. 

Treningsprogram på step

Stepmaskin C150 er utstyrt med en stor og lettlest computer og 16 forskjellige treningsprogram. Når man velger et av de forhåndsinstilte treningsprogrammene justerer maskinen motstanden underveis i økten, og du slipper selv å passe på å øke eller senke motstanden underveis. Du velger enkelt hvilket treningsprogram du vil bruke, stiller inn tid og nivå, og setter i gang. 

Du kan også velge å styre nivåene i treningsøkten selv ved å velge hurtigstart. Dette egner seg særlig godt til egne intervalløkter på samme, eller tilnærmet lik, motstand.

Du kan justere lengden på stegene for lavere eller høyere belastning
Stepmaskin C150 har en lettlest og oversiktlig computer