Hvorfor trene på stepmaskin?

En stepmaskin er en blanding av en ellipse og trappemaskin, og gir god treningseffekt på både kondisjon og styrke av ben- og setemuskulatur.


Trening på stepmaskin er både effektiv kondisjonstrening og skånsomt for leddene. På Sportsmaster stepmaskin C150 bruker du både håndtak og stegene, og får dermed aktivert flere store muskelgrupper. Stegene kan justeres i tre høyder, slik at du kan få maksimalt ut av steget. Ved å ta lengre steg får man mer belastning på muskulaturen, og dermed større treningsutbytte. 

Se 5 treningsprogram på Sportsmaster stepmaskin C150 her

Stepmaskin C150

Stepmaskin C150 tar med seg elementer fra både den kjente ellipsemaskinen, og trappemaskiner som er å finne på flere treningssentre. På ellipsen bruker man både armer og ben aktivt i bevegelsesbanene, mens man på en trappemaskin får i større grad utfordrer muskulaturen i ben og sete. Ved å kombinere dette i stepmaskinen får man et stort treningsutbytte, både på kondisjon og styrke.

Atle Lie McGrath på Stepmaskin C150
Atle Lie McGrath på Stepmaskin C150
Atle Lie McGrath på Stepmaskin C150

Hvordan bruke stepmaskin?

Stepmaskinen er enkel å ta i bruk, og kan brukes av både nybegynneren og den aktive. For å få best mulig treningsutbytte bør man bruke både håndtakene og stegene aktivt. Da bruker man flere muskler og man kan få en mer intensiv treningsøkt.

Er du ny på stepmaskin bør du bruke litt tid på å venne deg til bevegelsesbanene og hvordan du skal bruke stegene og håndtakene aktivt for å få utbytte av treningen. Når du har blitt vant til treningsapparatet, vil du kunne utfordre deg selv med høyere stegfrekvens eller lengre steg.