Ekstra belastning under trening? Prøv vektvest, vektmansjett eller sand bag

Trening med ekstra belastning er perfekt for mer motstand under styrkeøvelser og basisøvelser. Med treningsutstyr som vektvest, vektmansjett eller sand bag får du variert treningen mer, og øvelsene blir mer utfordrende. 


Vektvest

Vektvest kan brukes til det meste innen trening, for å gjøre øvelsene tyngre og å legge til mer belastning. All vekten sitter tett inntil overkroppen, som gjør at du kan bruke armer og bein fritt til å gjøre styrkeøvelser som knebøy, push ups og utfall, eller mer kardiotrening, som trappeløp, intervaller og HIIT. 

Sportsmaster har vektvester i to størrelser: 10 kg og 20 kg. Vektvestene er one size og justerbare, slik at de enkelt kan tilpasses hver enkelt bruker. Vestene har lommer med vektposer på ca. 0,5 kg, som kan tas ut, slik at du kan tilpasse vekten på vesten selv. 

Se styrketreningsprogram med vektvest her!

Harald Østberg Amundsen med vektvest

Sand bag

Sandsekk er et godt treningsutstyr som utfordrer stabiliteten og kjernemuskulaturen, i tillegg til å gi deg mer variert trening.

Ønsker du progresjon i treningen, om det så er styrketrening eller utholdenhetstrening, er det viktig med variasjon. Varier i øvelser, utstyr og type treningsøkter for å både utfordre kroppen og utvikle allsidighet, men også for å vedlikeholde motivasjon og treningsgrunnlaget.

Sand bag er en unik type vektløftingsverktøy som utfordrer deg i treningen ved at vekten stadig er i bevegelse frem og tilbake fra midten av massen, og du må derfor justere og stabilisere sandsekkens form i øvelsene.

Sportsmaster selger sand bags i to størrelser: 10 lb (4,56 kg) og 30lb (13,6 kg). Sandsekkene har tre håndtak, slik at du kan variere grepet og bruke den i flere typer øvelser. 

Sand bag til trening

Vektmansjett

Vektmansjetter festes rundt ankel eller håndledd, og gir deg mer belastning under styrketrening, på joggetur eller i basisøvelser.

Ankelvektene eller håndleddsvektene festes med borrelås, og sitter godt inntil kroppen underveis i treningen. Det gjør at de kan brukes både på gåturer, spensttrening og flere mye annen trening. 

Vektmansjetter er et særlig godt hjelpemiddel å bruke under opptrening og rehabilitering, da de gir deg kontroll over belastningen og hjelper deg med å trene opp muskulaturen igjen forsiktig.

Sportsmaster har sine vektmansjetter selges i par, enten i 2 x 1 kg eller 2 x 1,5 kg.

Vektmansjett til trening