Treningstrender 2023: Dette blir mest populært i år

The American College of Sports Medicine (ACSM) presenterer hvert år hvilke treningstrender de antar blir mest populære det kommende året. Under koronapandemien så man en trend innen onlinetrening og hjemmegym. Dette har nå endret seg.

For 17. år på rad deler The American College of Sports Medicine sin liste over de treningsformene de antar kommer til å være mest populære det kommende året.

Onlinetrening ute av lista

I 2021 var det onlinetrening som tronet på førsteplass over treningstrendene. Dette som følge av koronapandemien, da det var stengte treningssentre verden over, restriksjoner og anbefaling om å holde seg hjemme. Med stengte treningssentre måtte man tenke annerledes for å få gjennomført treningen, og onlinetrening ble løsningen for veldig mange. Treningssentre og personlige trenere publiserte enten treningsøkter på nettet eller inviterte til trening via videokonferanse. I 2022 droppet denne treningstrenden ned til 9. plass, mens for årets liste har dette falt helt ut av topp 20-plasseringene.

Myzone treningsappMyzone treningsapp

Smartklokker fremdeles på topp

Årets bestenotering, bærbar treningsteknologi, har vært på topp 3 helt siden den ble introdusert til listen i 2016. I år, som i fjor, antas det at dette blir den mest populære treningstrenden. Bærbar treningsteknologi innebærer smartklokker, pulsmålere og trenings- og aktivitetsmålere som kan overvåke hjertefrekvens, kalorier, sittetid, søvn, antall skritt og mye mer. Nye innovasjoner innenfor bærbar teknologi inkluderer blodtrykk, oksygenmetning, kroppstemperatur og respirasjonsfrekvens.

Trening på ellipsemaskin på treningssenterTrening på ellipsemaskin på treningssenter

Treningstrender 2023

 1. Bærbar treningsteknologi
 2. Styrketrening med frivekter
 3. Egenvektstrening
 4. Treningsprogram for eldre
 5. Funksjonell trening
 6. Utendørs aktiviteter
 7. Høyintensitets intervalltrening (HIIT)
 8. Trening for vektreduksjon
 9. Ansettelse av sertifiserte treningseksperter
 10. Personlig trening
 11. Trening av kjernemuskulatur
 12. Sirkeltrening
 13. Hjemmetrening
 14. Gruppetrening
 15. Trening som medisin
 16. Livsstilsmedisin
 17. Yoga
 18. Lisenser for Fitness Professionals
 19. Helse- og velværecoach
 20. Treningsapp på mobil
To Top