Tren kondisjon med Assault Fitness

Intervaller er en perfekt måte å forbedre kondisjonen på. Med høy intensitet i korte perioder får man godt utbytte av trening.

Når man trener intervaller, som for eksempel i HIIT-trening (high intensity interval training), skal man ligge i 85-95 prosent av makspuls i arbeidsperiodene. Dette gjelder ved korte intervaller. Ved lengre intervaller må man ha noe lavere puls for å holde hele arbeidsperioden.

Det finnes mange måter å trene intervaller på. Det kan gjøres ved bruk av kondisjonsapparater som tredemølle, sykkel og romaskin. Assault Fitness har spesialisert seg på kondisjonsutstyr og leverer utstyr av høy kvalitet som tåler tungt bruk år etter år. Deres produkter har blitt en naturlig del av functional fitness-miljøet, hvor det utøves mye trening med høy intensitet.

– Assault Airbike har vært brukt noe i CrossFit-konkurranser for å teste power, eller som en del av en utholdenhetstest, forklarer tidligere functional fitness-utøver Kristin Holte.

Holte har vært på landslaget i functional fitness, og har deltatt i CrossFit Games en rekke ganger. Hennes beste notering er fra 2019, da hun kom på andreplass. Nå har Holte gått over i en rolle som assisterende landslagstrener og mentalcoach for landslaget i functional fitness.

Kristin Holte trener på Assault AirrunnerKristin Holte trener på Assault Airrunner

Trening med AirBike og AirRower

Særlig Assault AirBike blir ofte brukt i både trening og konkurranser innen functional fitness. AirBike er som navnet tilsier en luftmotstandssykkel. Prinsippet er at jo fortere du sykler jo mer motstand får du. Du bruker både armer og ben for å få kraft.

– Jeg har et ambivalent, elsk-hat, forhold til Assault AirBike. Jeg liker den fordi den er et veldig bra treningsapparat, du får så mye igjen for arbeidet du legger ned på den. Jeg hater den fordi det er det absolutt verste treningsapparatet jeg vet om, ingenting gjør så vondt som intervaller på Assault AirBike, sier Kristin Holte.

– Men det gjør veldig godt etterpå, legger hun til.

Appraratene til Assault Fitness kan fint brukes i en økt alene, eller i kombinasjon. Nedenfor ser du en økt som kombinerer både Assault AirRower og Assault AirBike.

Kondisjonsøkt med AirRower og AirBike:

1000 m ro
50 cal airbike
800 m ro
40 cal airbike
600 m ro
30 cal airbike
400 m ro
20 cal airbike
200 m ro
10 cal airbike

To Top