Hvordan løpe raskere? Slik forbedrer du tiden din!

Bli en bedre og raskere løper ved å ta grep i løpetreningen din. Her kommer 5 tips til hvordan du forbedrer tiden din.

Gjør som de beste, og legg grunnlaget for løpingen inne i vinter.

Tredemølle hjemme

Det er ingen tvil om at tredemølle er det mest populære kondisjonsapparatet, både hos treningssentre, bedrifter og private. Tredemøllen kan brukes til så mangt, som alt fra oppvarming og bevegelighet, til utholdenhetstrening og intervaller.

Vi ser også en tendens i at fler og fler ønsker treningsutstyr hjemme, og da er en tredemølle et godt valg. Med en tredemølle hjemme gjør det treningen mer tidseffektiv og lettvint. Man får gjennomført løpeøkten når man vil og har tid, og man er ikke avhengig av vær og føre utendørs.

Team Ingebrigtsen med Henrik, Filip og Jakob IngebrigtsenTeam Ingebrigtsen med Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen

Når man skal velge tredemølle til hjemmebruk er det flere faktorer man må ta hensyn til.

  • Vekt på tyngste bruker
  • Skal den brukes til løp eller gange
  • Lengde på økt (om mer enn 1 time)
  • Hvor den står

Det er viktig å velge en tredemølle som er dimensjonert for riktig bruk. Mer fart og bruk krever en mer robust tredemølle. Les mer om kriterier for valg av tredemølle her.

Tredemølle passer til både nybegynnere og aktive løpere. Med en tredemølle er det lett å måle fremgang, da man selv kontrollerer hastighet, stigning og tid ved bruk av computeren. Flere av Sportsmaster sine tredemøller leveres med pulsmottaker, som gjør at du kan bruke pulsbelte under løpeøkten og følge med på pulsen via computerdisplayet.

Hvordan løpe fortere

Det er lett å gå i en treningsfelle når man skal prøve å bli en bedre og raskere løper. Det er ikke nødvendigvis slik at mer og hardere trening gjør deg bedre. Det er viktig å variere intensiteten og varigheten på løpeøktene for at du skal måle fremgang.

Ønsker du å bli en raskere løper er det flere ting du må ta grep i.

1. Løpeteknikk

Vær avslappet i overkroppen med en liten helling fremover, uten at hoften slippes bakover. Land med beina under kroppen og husk å puste. Husk å ha blikket rettet fremover, ikke ned. Det er også viktig å tenke på hvilke sko du bruker på tredemøllen. I utgangspunktet kan du bruke samme type joggesko på tredemølle som du bruker til å løpe ute. Er det slik at du løper mer på tredemølle enn du løper ute, kan det derimot være en fordel å investere i et eget par til tredemølla. Mange foretrekker også en litt lettere joggesko når de skal løpe på mølle, men det er helt individuelt.

2. Intervalltrening

Varier intervalltreningen mellom lange og korte intervalløkter. Intervaller øker den aerobe kapasiteten, som betyr at du kan løpe raskere med mindre risiko for melkesyre. Intervalltrening stimulerer de raske muskelfibrene, som utvikler hurtigheten under løpingen.

3. Tren spenst

Spenst forbedrer balansen, koordinasjonen og steget, og gjør deg til en bedre løper. Når man trener spenst trener man først og fremst eksplosiv styrke, som bidrar til å utvikle beinmuskulaturens evne til å yte maksimal kraft.

4. Tren styrke

Ikke glem styrketreningen! Styrketrening er viktig selv for løpere. Når man løper utsetter man kroppen for belastning tilsvarende 1,5-3 ganger egen kroppsvekt under stegene. Klarer ikke kroppen å håndtere denne belastningen er man mer utsatt for skader og slitasje. Tren derfor styrketrening med spesifikke øvelser for løpere for å forebygge skader.

5. Varier intensiteten

Varier både intensitet, lengde, stigning og underlag for å måle forbedring. Progresjonen i løpingen kan utebli hvis løpeøktene blir for ensidige. Varier derfor mellom både langturer, intervaller, korte økter og underlag for å utvikle løpingen.

Sportsmaster har et stort utvalg i møller til hjemmebruk, uansett om du er nybegynner eller aktiv. Se utvalget her.

Er du usikker på hvilken tredemølle du skal velge? Kontakt en av våre dyktige selgere for å få veiledning.  

To Top