Team Ingebrigtsen viser 4 gode basis styrkeøvelser

Løpebrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen er alle på toppnivå i friidrett. Her viser de fire gode basis styrkeøvelser som er godt egnet for løpere.


1.Half Squat med Filip

Beskrivelse: Start med føttene litt bredere enn skulderbredde og la tærne peke litt ut til siden. Bøy ned i knær og hofter. Ikke for dypt. La knærne gå i samme retning som tærne. Tyngdepunktet skal være bak mot hælene (ikke foran på tærne). Øvelsen kan gjøres med eller uten vektbelastning.

Filip Ingebrigtsen viser Half Squat startposisjon
Filip Ingebrigtsen viser Half Squat

2. Utfall med Jakob

Beskrivelse: Ta et steg frem, hold kjernen rett. Det bakre beinet bøyd og det fremre kneet over tærne på det fremre beinet. Pass på at kneet ikke kommer foran tærne på det fremste beinet. Ikke bruk så tunge vekter at du må jukse med teknikken. Øvelsen kan gjøres med eller uten vekter.

Jakob Ingebrigtsen viser utfall startposisjon
Jakob Ingebrigtsen viser utfall

3. Strak mark med Henrik

Beskrivelse: Stå med skulderbreddes avstand mellom beina. Grip stangen i en noe bredere stilling enn posisjonen føttene er i. Bøy ned i hoften og sørg for at ryggen er rett før du begynner løftet. Løft opp stangen ved å presse i fra med beina. Ryggen skal være strak når du løfter med nøytral ryggstilling (med dette så menes at nedre del av ryggen ikke skal krummes). Stangen skal gjennom løftet holdes nært inntil kroppen.

Henrik Ingebrigtsen viser Strak mark startposisjon
Henrik Ingebrigtsen viser Strak mark 

4. Step up med kneløft med Filip

Beskrivelse: Stå nært inn til en stepkasse med vektstanga  på skuldrene. Plasser for eksempel venstre bein på kassen, det andre holdes på bakken. Stå slik at all vekt føres over på vestre bein. Høyre bein bare brukes for å korrigere balansen. Stig opp på kassen og løft det høyre beinet til ca 90 gr. Senk deg rolig ned igjen til utgangsposisjon. Gjenta med det andre benet. Øvelsen kan gjøres med eller uten vekter.

Filip Ingebrigtsen viser kneløft startposisjon
Filip Ingebrigtsen viser kneløft