Verdens første utskiftbare pulsmåler

MZ-Switch er den første pulsmåleren du kan bruke på brystet, armen eller rundt håndleddet. I tillegg kan Myzone-måleren for første gang spore i vannet!


Myzone tar pulsbeltet til et nytt nivå i det de nå lanserer en helt ny pulsmåler som kan brukes rundt brystet, armen eller håndleddet. Med det kan du tilpasse brukes etter treningsøkten.

Den nye pulsmåleren MZ-Switch har en PPG-sensor, fotopletysmografi, som er en optisk målemetode til å blant annet måle pulsfrekvens. Denne brukes til å måle intensiteten når pulsbeltet brukes rundt håndleddet eller armen. Nøyaktigheten på PPG-målingen er 95 prosent. I tillegg har den EKG-måling, som har en nøyaktighet på 99,4 prosent, som måler pulsfrekvensen når beltet brukes på brystet.

Pulsbelte til arm

Når du bruker pulsbeltet på håndleddet kan du følge med på hvilken pulssone du ligger i med det blinkende LED-lyset på pulsmåleren. Du trenger dermed ikke å følge med på appen for å vite hvilken pulssone du er i mens du trener. Bruk på håndledd passer best for gange og sykling, samt svømming, hvor den kun skal brukes på håndleddet.

Pulsbeltet kan også bæres på armen. Det er anbefalt til økter som innebærer løping, roing, løft, samt gange og sykling.

For mest nøyaktig måling anbefales det å bruke pulsbeltet rund brystet, hvor man bruker EKG-måleren. Denne er 99,4 prosent nøyaktig, og gir deg den mest tydelige målingen. Brystbeltet passer svært godt til høyintensitetstrening og funksjonell trening, samt annen trening.

mz-switch pulsmåler

Myzone Effort Points

MEPS er Myzone Effort Points, som enkelt kan forklares at det er antall poeng man får ved å være i de fem ulike pulssonene. Pulssonene representerer en prosentdel av din estimerte makspuls. Oppnår du høyere makspuls under trening enn hva som er estimert, vil denne justere seg automatisk.

Pulssonene går fra 50-59%, 60-69%, 70-79%, 80-89% og 90-100%. For hvert minutt i de ulike sonene opptjener man poeng. Sone 1 (grå) gir 1 MEP/min, sone 2 (blå) gir 2 MEP/min, sone 3 (grønn) gir 3 MEP/min og sone 4 (gul) og 5 (rød) gir 4 MEP/min.

Poenget med MEPS er at man ikke måler fart, frekvens eller antall kilo løftet, men innsatsen man legger i det.

Myzone Status er basert på anbefalingene fra Verdens Helseorganisasjon om minimum 150 minutter med moderat intensitet eller 75 minutter med høy kardiorespiratorisk intensitet per uke. Dette tilsvarer 1 300 MEPS per måned.

For å belønne oppnåelse av de månedlige poengene, oppnår man en status. Etter første måned med minimum 1 300 MEPS oppnår man IRON. Med tre måneder på rad med oppnådde poeng, når man BRONZE. Videre følger skalaen opp til 48 måneder, hvor man oppnår «Hall of Fame».

Målet om å oppnå minst 1 300 MEPS per måned skal være realistisk og motiverende. Myzone selv refererer til en artikkel av Dr. Len Kravitz fra 2011 om motivasjon til trening og etterlevelse av dette. Jo flere mennesker som tror de vil lykkes som mosjonister, desto mer sannsynlig er det at de vil holde seg til treningen. Å se forbedring i trening via evalueringer bidrar til å holde mosjonister motivert. Det er også mindre sannsynlig at vi fortsetter på et treningsprogram hvis vi setter urealistiske og uoppnåelige mål.

Myzone bruker denne innsikten til å fokusere på realistiske månedlige mål, å belønne kontinuiteten og å vise deg fremgangen din på en regelmessig basis.

Få oversikt over treningen

Myzone kan enkelt kobles til din Apple Watch eller Garmin, samt apper som Strava, MyFitnessPal og MapMyRun. Med Ant+ vil man også kunne se pulsen på computeren til flere typer kondisjonsapparater.

Myzone-appen kan lastes ned på både android og iOS. I treningsøkten kan man se pulsmålingen i sanntid, pulssone, kalorier forbrent, opptjente MEPS og tid i appen. Ved avsluttet treningsøkt vil man få et oversiktsbilde over pulssonene du har vært i underveis i økten, samt oversikt over opptjente MEPS. Du får oversikt over opptjente MEPS over tid og intensitetsnivå i statistikk-fanen i appen. Det gir deg mulighet til å følge med på utviklingen din over tid.

Appen fungerer som et sosialt nettverk, hvor man opprette kontakt med venner og kjente, følge deres treningsøkter og konkurrere mot hverandre.