5 grunner til at kroppsanalyse kan være viktig for deg

Å gjennomføre en kroppsanalyse kan være et godt hjelpemiddel til å tilpasse treningen og bli mer bevisst på egen helse og livsstil.


Uansett om man er nybegynner innen trening, er godt trent eller gjennomsnittlig, kan det for flere være viktig med en kroppsanalyse for å kartlegge egen helsestatus.

Ved å gjøre kroppsanalyse med InBody vil man få detaljert oversikt over kroppens fettmasse, muskelmasse, væskenivå i og utenfor cellene, samt proteiner og mineraler og fordelingen av fett og muskelmasse. Dette vil være viktige data å ta med seg i arbeidet med livsstilsendring, oppbygging og rehabilitering etter skader, for toppidrettsutøvere og mosjonistene som ønsker å følge med på hvordan kroppen reagerer på treningen som legges ned.

For å forklare fordelene ved å ta kroppsanalyse enkelt, har vi satt opp fem grunner til hvorfor kroppsanalyse er viktig.

1)     Hvis målet er å «slanke seg», så er ikke målet å gå ned i vekt, men å redusere fettmasse
Man ser ikke endring i kroppssammensetningen bare ved å veie seg. InBody analyserer muskelmasse og fettmasse hver for seg, og vil gi et tydelig bilde over mengde kroppsfett. Endrer dette seg etter en periode med godt kosthold og trening, vil man kunne se slike utslag på InBody-test, ikke på en vekt.

2)     Hvis målet er å bygge muskler, må det kunne måles

Er målet med treningen å bygge muskler, vil en InBody-test kunne måle muskelmassen i de fem kroppsdelene, og ved jevnlig testing i kombinasjon med styrketrening, vil man kunne følge utviklingen på muskelmassen.

3)     Se den direkte målbare effekten av et treningsprogram eller kostholdsendringer

Ved å ta en InBody-test vil man kunne se dokumentert effekt på treningsprogram eller kostholdsendringer, da resultatskjemaet viser både proteinnivå, mineraler og væskenivå i og utenfor cellene, samt muskelmasse og fettmasse.

4)     Se opp for parametre som kan øke sannsynligheten for livsstilssykdommer

InBody måler visceralt fett, altså fettvev som omgir de indre organene i bukhulen. Dette blir også kalt bukfett eller abdominalt fett. Her trengs det fett for å beskytte og isolere de indre organene, men blir det for mye fett kan det medføre negative helseeffekter og livsstilssykdommer.

5)     Mål symmetrien i muskulaturen

Dette er særlig viktig i forbindelse med opptrening etter skader. Siden InBody måler muskelmassen i hver kroppsdel hver for seg, vil man kunne måle symmetrien i for eksempel venstre og høyre ben, og dermed måle effekten i opptreningen