Ellipsemaskiner - FAQ

Tilbake til FAQ

Hva er de viktigste forskjellene på ulike elipsemaskinene? 
Det som ofte skiller modeller fra hverandre er ellipsebanen (høyde og lengde på tråkket), materialvalg i de bevegelige delene samt svinghjulsystemet (vekt på svinghjul, utveksling mellom tråkk og svinghjul samt bremseystem. Vi har valgt modeller som har et langt tråkk for å sikre en naturlig bevegelse. Svinghjulsvekten er moderat, men kombinert med høy utveksling (1:15) blir effekten bedre enn på de fleste konkurrerende modeller med tyngre svinghjul og lavere utveksling (oftest 1:8).

Hva er en ellipsemaskin / crosstrainer? 
En ellipsemaskin er en mellomting av sykkel, tredemølle og stepmaskin som gjør det mulig å simulere gå- og joggebevegelsen og derved aktivere musklene i legger, lår og setet. 

Hva er momentet? 
Momentet (= svinghjul x utveksling) sier noe om hvor jevnt tråkk du får på en crosstrainer. Blir det for lite, vil tråkket bli ujevnt. Det kan og bli så tungt at motstandsmekanismen fungerer dårligere.

Hva betyr steglengden? 
Formen på ellipsen varierer mye fra ellipsemaskin til ellipsemaskin. Det er spesielt viktig å ha et bevisst forhold til steglengden. En lengre steglende (50 cm +) blir mer lik løping og skigåing. Treningen blir litt tyngre. Jo bedre form du er og jo lengre ben du har, jo viktigere blir en lengre steglengde.

Kvalitet på ledd? 
En ellipsemaskin består av mange bevegelige ledd. Her er kvalitetsforskjellene store. En indikasjon er å se hvor mange kulelagre som er benyttet og kvaliteten på disse. Noen modeller har foringer istedet for kulelagere. Foringer gir en høyere friksjon.