Valg av tredemølle

Med mange forskjellige tredemøller på markedet kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter når du skal kjøpe mølle. Under har vi satt opp noen punkter som kan hjelpe deg i valg av tredemølle.

Kriterier for valg av tredemølle

Trening på tredemølle er svært populært da løping på tredemølle er enkelt, effektiv og gir stor treningsutbytte. Skal du kjøpe tredemølle til hjemmebruk eller til bedriften er det noen faktorer du bør tenke på. Under har vi listet opp en del kriterier for valg av tredemølle.

Tredemølle hjemme

Tredemøller til hjemmebruk skiller seg fra tredemøller på treningssentre ved at de brukes vesentlig mindre. Slitasjen blir mye mindre og kan dimensjoneres deretter. Løpsfølelsen bør ikke bli dårligere. Det er fire faktorer som er viktig å ta hensyn til ved valg av tredemølle hjemme:

  1. Vekt på tyngste bruker
  2. Hvor fort det skal løpes eller om det primært skal gås
  3. Lengden på treningsøktene (hvis ofte mer enn en time)
  4. Miljø den står i og hva som motiverer

Faktorene 1- 3 er viktig for å velge riktig dimensjon. Mange rammer er rett å slett for spede for de krefter som virker på tredemølla. Når rammen gir etter, blir løpsfølelsen dårligere og risiko for skader på tredemølla øker. Motoren må og være dimensjonert for bruken.

Valg av tredemølleValg av tredemølle

Hva skal man se etter når man skal velge tredemølle:

Vekt og rullediameter

Dette sier noe om hvor kraftig og stabil en ramme vil være. Jo høyere vekt og rullediameter, jo mer stabil og solid må det forventes at tredemølla er. Dimensjon på plate vil og spille inn. En tredemølle som ikke er oppslagsbar vil som regel være mer stabil.

Motortype og styrke

Når det gjelder styrke så viser det seg at dette ikke alltid er et entydig begrep. Det skilles mellom AC (vekselstrøm) og DC (likestrøm) motorer. Det skilles og mellom løpende og maksimal kraft. Generelt er AC motorer mer driftssikre og vedlikeholdsfrie. De kan gå kontinuerlig og man får ut vesentlig mer kraft med samme HK tall. De har også generelt mindre feil og mer stabil teknologi. Når det er sagt så er DC motorer rimeligere og ofte godt nok til hjemmebruk hvis man ikke planlegger mange og lange økter.

Størrelse på løpeflate

Du skal kunne løpe uanstrengt uten å tenke for mye på at du har en kant foran og bak. Hvis du skal primært gå krever det mindre løpeflate og mindre dimensjonering.

Andre funksjoner

Det er viktig at man tenker på at terskelen for å bruke tredemølla skal bli lavest mulig. De fleste trenger noe mer å hvile øynene på utover standard informasjon på displayet. Dette vil som oftest være TV på veggen. Noen tredemøller kommer med egne multimedia skjermer eller bluetooth-funksjoner og tilhørende apper som kan overføres til skjerm.

Sportsmasters tredemøller til hjemmebruk

Tredemølle T2 er primært for å gå eller lettere personer.

Tredemølle T5 BT er tredemølle med mye demping og vil være et bra løpealternativ for lettere personer som ikke løper for fort.

Tredemølle T9 BT er noe kraftigere og kan være et bra alternativ til familier som ønsker å holde seg i form, men ikke prestere på et høyere nivå.

Tredemølle T19Tredemølle T46 er prisgunstige og relativt store tredemøller som egner seg til lettere og middels tunge løpere.

Tredemølle T46Tredemølle T85 er møller med høyere kvalitet og hastighet. Disse vil kunne dekke mange behov.

Tredemølle T210Tredemølle T280 er raske og prisgunstige tredemøller som gir stabil og god løpsfølelse også på høye hastigheter.

Tredemølle T300 BTTredemølle T560 er tredemøller beregnet på løpere som setter større krav. T300 er vår mest solgte tredemølle og har en sterk posisjon i løpemiljøet i Norge. Dette er tredemøller med god stabilitet og respons også på høyere hastigheter.

Det er et lite antall løpere på et høyt nivå som vil ha nytte av noe bedre enn de overnevnte til hjemmebruk.

For å gjøre det litt enklere for deg å velge tredemølle har vi laget denne filmen hvor du får tips og gode råd om hva du bør tenke på ved valg av mølle til hjemmebruk. Se her:

To Top