Les mer om slynger
Revolusjonerende treningsform – effektiv trening av både støttemuskulatur og bevegelsesmuskulatur.
Slyngetrening
Slyngetrening er en treningsform der utøveren utnytter ens egen kroppsvekt og tyngdekraften. Slyngene ble utformet og designet for å utvikle styrke, balanse, fleksibilitet, utholdenhet, koordinasjon, stabilitet og kjernemuskulatur. Systemet benytter et system med stropper, spenner og håndtak som lar brukeren arbeide mot sin egen kroppsvekt.
Slyngene skaper en instabil setting
De er derfor godt egnet til stabilitetstrening. Ved gjennomføring av slyngetrening må man tilstrebe høyest mulig kvalitet på bevegelsene – vær spesielt oppmerksom på at ryggen er i en nøytral posisjon. Ved smerter i skuldre, rygg eller hofte bør man konsultere fysioterapeut før man starter med treningen.
Ved at styrkeøvelsene gjøres i slynger må kroppen samtidig stabilisere for å holde balansen. Slik trenes muskelsamspillet på en annen måte, og både de store bevegelsesmusklene og de små støttemusklene aktiveres.
Slyngetrening passer for alle
De hundrevis av øvelser som kan utføres med slynger gjør det til en allsidig og effektiv treningsform uavhengig av alder, kondisjon og styrke. Alle øvelsene utført med slynger kan justeres for å møte behovene til den enkelte utøver. Vanskelighetsgraden på slyngeøvelsene justeres enkelt ved å endre lengden på stroppene, støtte knær i gulvet eller ved å variere antall repetisjoner og sett.
Slyngetrening blir mer og mer populært
Før var de mest brukt til rehabilitering hos fysioterapauter. Nå brukes slynger av mange brukergrupper: private, idrettslag, bedrifter, fysioterapeuter, idrettsmedisinklinikker og kiropraktorer. Flere treningssentre har også gruppetimer med TRX, hvor en instruktør trener og veileder medlemmene i slyngetrening.