Les mer om ergometersykler

En ergometersykkel / trimsykkel har et noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel, men gir likevel et meget godt treningsutbytte


En ergometersykkel / trimsykkel har et noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel, men gir likevel et meget godt treningsutbytte. Mange vil også mene at den er mer behagelig å sitte på.

Ved bruk av ergometersykkel / trimsykkel kan du lett oppnå bedre kondisjon og samtidig styrke legger, lår og setemuskulatur. Her unngår du støtbelastning på ankel, kne og hofteledd som f.eks jogging/løping kan gi, og magnetsykling egner seg derfor glimrende både for helt friske og for de som eventuelt måtte ha ulike belastningsskader. En ergometersykel er bortimot lydløs og egner seg derfor utmerket i TV-stua.

Det er stor kvalitetsforskjell blant ergometersykler som tilbys. Dette vil du merke på 2 områder. Det ene er tråkket, som er viktigst. En god sykkel vil ha et jevnt godt tråkk også når du står. De beste syklene har et 3-delt krans system (som på en vanlig sykkel). Den andre forskjellen er kvalitet og kompleksitet på computeren.