Les mer om ergometersykler

En ergometersykkel eller trimsykkel har et noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel, men gir likevel et meget godt treningsutbytte.


En ergometersykkel eller trimsykkel har et noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel, men gir likevel et meget godt treningsutbytte. Mange vil også mene at den er mer behagelig å sitte på.

Ved bruk av ergometersykkel eller trimsykkel kan du lett oppnå bedre kondisjon og samtidig styrke legger, lår og setemuskulatur. Her unngår du støtbelastning på ankel, kne og hofteledd som for eksempel jogging og løping kan gi, og magnetsykling egner seg derfor glimrende både for helt friske og for de som eventuelt måtte ha ulike belastningsskader. En ergometersykel er bortimot lydløs og egner seg derfor utmerket i TV-stua.

Det er stor kvalitetsforskjell blant ergometersykler som tilbys. Dette vil du merke på to områder. Det ene er tråkket, som er viktigst. En god sykkel vil ha et jevnt godt tråkk også når du står. De beste syklene har et tredelt kranssystem (som på en vanlig sykkel). Den andre forskjellen er kvalitet og kompleksitet på computeren.