Hvordan velge ergometersykkel?

En ergometersykkel eller trimsykkel har et noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel, men gir likevel et meget godt treningsutbytte.


En ergometersykkel eller trimsykkel har et noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel, men gir likevel et meget godt treningsutbytte. Mange vil også mene at den er mer behagelig å sitte på.

Ved bruk av ergometersykkel eller trimsykkel kan du lett oppnå bedre kondisjon og samtidig styrke legger, lår og setemuskulatur. Her unngår du støtbelastning på ankel, kne og hofteledd, som for eksempel jogging og løping kan gi, og magnetsykling egner seg derfor glimrende både for helt friske og for de som eventuelt måtte ha ulike belastningsskader. En ergometersykel er bortimot lydløs og egner seg derfor utmerket i TV-stua.

Det er stor kvalitetsforskjell blant ergometersykler som tilbys. Dette vil du merke på to områder. Det ene er tråkket, som er viktigst. En god sykkel vil ha et jevnt godt tråkk også når du står. De beste syklene har et tredelt kranssystem (som på en vanlig sykkel). Den andre forskjellen er kvalitet og kompleksitet på computeren.

Vi anbefaler at du vurderer de ulike ergometersyklene opp mot hverandre for å finne den som passer dine behov best. Det er også mulig å prøve trimsyklene i vårt showroom på Nesbru, slik at du får prøvd syklene før du bestemmer deg for hvilken du går for. Våre dyktige selgere kan også veilede deg i valg av ergometersykkel til ditt behov.

Bluetooth og treningsapper:

Mange bruker treningsapp i treningen, enten det er for å måle intensitet og holde oversikt over treningsøktene, eller for motivasjon og variasjon i treningen. Noen av Sportsmaster sine ergometersykler har Bluetooth, som gir mulighet for tilkobling til treningsappene Zwift og Kinomap. Se oversikt:

  Full Bluetooth Begrenset Bluetooth Ingen Bluetooth Zwift Kinomap iConsole+
Sportsmaster ergometersykkel U30     x      
Sportsmaster ergometersykkel U120 BT   x     x x
Sportsmaster ergometersykkel Gemini U200 BT x     x x  
Sportsmaster sittesykkel Gemini RB200 BT x     x x  
Sportsmaster sittesykkel RB110     x