Derfor mener Team Ingebrigtsen du bør ha tredemølle hjemme

Team Ingebrigtsen legger mye av treningsgrunnlaget inne på tredemølle. Med tredemølle hjemme er det lettere å holde kontinuitet og variasjon i treningen.

For å bli god til å løpe, må det løpes mye. Utøverne i Team Ingebrigtsen er nok blant de mellomdistanseløperne i verden som trener størst mengde målt i kilometer. Ifølge Gjert Ingebrigtsen utgjør kondisjonstrening 85-90 prosent av all treningen om høsten og vinteren. Dette foregår for det meste på tredemølle og løpebane.

Jakob Ingebrigtsen løper på tredemølleJakob Ingebrigtsen løper på tredemølle

Tredemølle hjemme

En stor del av treningen til løpebrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen skjer på tredemølle. Da er det viktig med en tredemølle som er konstruert for slikt bruk. Hvilken tredemølle man skal velge avhenger av flere faktorer ­– hvem er brukeren, tidsbruk, hastighet, løpeflate og motor.

Ved valg av tredemølle til bruk hjemme er det flere faktorer man bør vurdere. Store og tunge tredemøller som er fastmonterte står stødig og gir mindre bevegelse enn de mindre og oppslagbare tredemøllene. Aktive løpere bør velge en fastmontert tredemølle til treningsrommet hjemme hvis det er plass. Disse tredemøllene er mer stabile og gir god løpsfølelse også på høye hastigheter.

Gjert Ingebrigtsens innspill med hensyn til valg av tredemølle: «Det er viktig å velge en tredemølle som gir god løpsfølelse og som dekker kravene for hastighet, løpeflate og tidsbruk. En tredemølle med større løpeflate vil gi bedre løpsfølelse enn en mølle med liten løpeflate, fordi man får «dratt ut» steget. For oss har det vært avgjørende med en tredemølle som tåler tungt brukt, og som dekker våre krav for hastighet og løpsfølelse.»

Er du i tvil om hvilken tredemølle som passer deg best? Ta kontakt med Sportsmaster eller besøk showrommet på Nesbru hvor alle modeller er utstilt.

Team Ingebrigtsen på Sportsmaster tredemølleTeam Ingebrigtsen på Sportsmaster tredemølle

Hvorfor benytte tredemølle

Selv om mesteparten av Team Ingebrigtsens trening foregår ute, benyttes tredemølle til ca. 20% av treningen. Tredemølle benyttes ikke bare hjemme, men også når utøverne er på treningsleir verden rundt.

Hovedårsakene er som følger:

1. God kontroll på fart og intensitet
I Team Ingebrigtsen er vi svært opptatt av å ha god kontroll på fart og intensitet. Dette henger sammen med at vi trener relativt store volumer og derfor må ha god kontroll på alle elementer i treningen for å begrense skaderisiko.

2. Effektivt i gjennomføring
I en travel hverdag er vi opptatt av å effektivisere tidsbruken vår for å skape mest mulig rom for hvile og restitusjon. Ved å legge inn tredemølleøkter hjemme, sparer vi verdifull tid som vi kan bruke til hvile.

3. Gir god effekt på løpsteknikk
Bruk av tredemølle har vist seg å være et effektivt hjelpemiddel for bedre teknisk løping. Dette er ikke noe løperen trenger å tenke på, men som kommer automatisk ved å kombinere uteløping og løping på tredemølle. I og med at det er begrenset fysisk rom på tredemøllen, blir løperen tvunget til å løpe bedre teknisk for ikke å trå feil og falle av. Underlaget er flatt og stabilt og gir en bedre løpsrytme.

Team Ingebrigtsens tips til valg av tredemølle

Dette er Team Ingebrigtsens tips til valg av tredemølle til hjemmebruk.

1. Vær bevisst på hva du vil ha ut av treningen. Dette er viktig med tanke på hvordan du bør trene

2. Hvor ofte og hvordan vil du bruke tredemølla – hvilken hastighet og lengde på øktene planlegger du

3. Finn modeller som tilfredsstiller kravene i punkt 2, også med tanke på kroppsvekten din og kravene du har til betjening, programmer, demping osv.

4. Velg en robust modell med stor nok løpeflate til å gi deg godfølelse når du løper

To Top